Madeira indbyder med masser af flot natur og kulturelle seværdigheder til en aktiv ferie, men trænger du indimellem til lidt afslapning, bør du prøve et af Madeiras klippebassiner.


Klippebassinerne ved Porto Moniz. Foto: José Antonio Cartelle, Creative Commons.

Badeferie på Madeira

Mange solskinstimer og milde temperaturer har gjort Madeira til et af danskernes favoritrejsemål. Det er især populært at rejse til blomsterøen i vintermånederne, men Madeira er dog et mindst ligeså interessant rejsemål om sommeren. Uanset hvornår på året du besøger Madeira, bør du pakke badetøj i kufferten. Selvom vandet er en smule køligere i vintermånederne, kan du også i vinterhalvåret tage en dukkert i Madeiras havbassiner.

Du kan bade flere steder på Madeira, og naboøen Porto Santo er for eksempel berømt for sin skønne sandstrand. For en unik badeoplevelse er oplagt at køre til Porto Moniz på Madeiras nordvestlige kyst. Der tager ca. 50 minutter at køre hertil fra Funchal.

Her venter der dig i ‘Piscinas Naturais do Porto Moniz’ en unik mulighed for at bade og slappe af i naturskabte bassiner i den vulkanske klippe, som konstant fyldes af krystalklart havvand. Bassinerne har varierende dybder, og du kan både soppe og svømme. Det 3800 m² store område har blandt andet et børnebassin, omklædningsrum og i sommermånederne en snackbar. Der er i sommermånederne åbent fra 9-19 og fra 10-17.30 om vinteren.

Mange strande og havbade på Madeira

Porto Moniz er ikke det eneste sted med naturskabte havbade på Madeira. Lidt længere mod sydøst ligger for eksempel et havbad i Seixal med gratis adgang, der dog ikke er bemandet med livreddere. Ligeledes finder du et indbydende og moderne badeanlæg ved Ponta Delgada, Complexo Balnear de Ponta Delgada, hvor der udover saltvandsbassiner til både børn og voksne, er smuk udsigt over havnen, havet og bjergene.

Læs mere om de mange strande og bade på Madeira på turistkontorets hjemmeside her