Portugals officielle turistkontor har lanceret en ny hjemmeside, som hylder Portugals rige gastronomi. Der får du en forsmag på hvilke delikatesser, der venter dig på en rejse til Portugal.Mad og vin i særklasse

Portugal er berømt for dets madretter, lige fra de helt eksklusive kreationer på fornemme restauranter til solide velsmagene retter på de mindre “tascas” – portugisiske caféer. Du er altid sikker på at få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige, hvis du vover dig lidt væk fra det ofte meget internationale menukort på hotellerne, og i stedet lader dig inspirere af de lokale.

Selvfølgelig bliver det ikke dårligere af, at al den dejlige mad kan skyldes ned med gode portugisiske vine.

På den nye mad-hjemmeside, Taste Portugal, som stadig er under udbygning, finder inspirerende beskrivelser af portugisisk gastronomi. Der er endda angivet opskrifter, hvis du selv vil forsøge dig med retterne.

Rejs og spis i Portugal

Vil du have den ægte oplevelse af det Portugisiske køkken, er eneste mulighed dog en rejse til Portugal. Efteråret er en dejlig årstid i Portugal med en behagelig varme og solskin. Lige vejr til at sidde udendørs på en café, og nyde den portugisiske mad.

Rejsebureauet Kulturrejser Europa har i deres rejseprogram rejser, hvor mad og drikke er i højsædet. Rejsen Lissabon a la carte er f.eks. en rejse med dansk rejseleder, hvor der vil være “rig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med det portugisiske køkken”.