Rejser du til Portugal, venter der dig ikke blot et behageligt solrigt klima, interessante seværdigheder og smuk natur, men også spændende kulinariske oplevelser. Det er temaet for et nyt stort reklamefremstød fra det portugisiske turistkontor i London.


Portugisisk gastronomi indtager London. Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Smag på Portugal i London

Taste-Portugal kampagnen bringer de bedste delikatesser fra det portugisiske køkken til London sammen med nogle af Portugals Michelin-stjerne belønnede kokke.

Kampagnen der løber frem til marts 2015, skal sætte Portugal på det gastronomiske verdenskort. Derfor var det ifølge det portugisiske turistråd oplagt at vælge London, som udover at være et af verdens mest populære rejsemål, også er kendt som et kulinarisk centrum i særklasse med et væld af Michelin-stjerne belønnede restauranter.

Tradition og innovation

I løbet af Taste-Portugal kampagnen vil du på en række af byens mest eftertragtede restauranter kunne nyde lækre retter baseret på portugisiske madtraditioner, som Londons kokke har udviklet i samarbejde med kampagnens officielle “mundskænk” og hans portugisiske kollegaer. Derudover vil der blive arrangeret en række events, hvor du får rig mulighed for at udforske Portugals lækkerier.

Det portugisiske Middelhavskøkken er lidt overset i forhold til det spanske og italienske, men har mindst ligeså meget at byde på. Ved at give et stort publikum chancen for at stifte bekendskab med portugisisk gastronomi håber man, at flere bliver inspireret til at rejse til Portugal for at få den fulde oplevelse.

Et bedre kendskab til det høje gastronomisk niveau i Portugal kan uden tvivl give landet endnu stærkere kort på hånden i den fremtide kamp om turisterne, da mange rejsende i dag anser spændende kulinariske oplevelser som en naturlig del af ferien.

Se det fulde program for Taste-Portugal kampagnen på den officielle hjemmesiden her. Du kan selvfølgelig også læse mere om det portugisiske køkken her på Portugal.dk, for eksempel i artiklen Spise og drikke i Lissabon.