Sommeren i Portugal byder ikke bare på masser af sol, men også mere end 100 musikfestivaler med oplevelser for enhver smag, hvor der samtidig er dømt afslappet stemning og hyggeligt socialt samvær.


Foto: Eva Rinaldi, Creative Commons.

En sommer med musik i hele Portugal

Festivalerne der hver sommer trækker tusindvis af musikelskere til Portugal, er jævnt fordelt ud over landet. Det giver masser af muligheder for at kombinere musikoplevelserne med udforskning af Portugals mange andre seværdigheder.

Lissabon og Porto fremhæves ofte som nogle af de bedste mål for en storbyferie i Europa – også hvis du holder af nattelivet. I den portugisiske hovedstad tæller sommerens højdepunkter festivalerne NOS Alive (7-9. juli) og Super Bock Super Rock (14-16. juli), mens NOS Primavera Sound (9-11. juni) er en oplagt lejlighed til at besøge Porto.

Foretrækker du livet langs Portugals dejlige kyststrækning fremfor storbyens puls? Der er rig mulighed for at kombinere musik og afslappet strandliv flere steder i Portugal i løbet af de varme sommermåneder.

På Alentejos kyst afholdes for eksempel Músicas do Mundo (22-30. juli) og MEO Sudoeste (3-7. august) festivalerne. Nærheden til havet gør det her nemt at finde tid til at teste dine evner på surfbrættet.

Længere mod syd i Loulé nær Algarvekysten indtager Festival Med (30. juni – 2. juli) den gamle bydel med et væld af koncerter, men også adskillige andre kulturelle arrangementer inspireret af middelhavslandene. Her befinder du dig ligeledes samtidig tæt ved nogle af Portugals bedste strande.

Find mere information om sommerens festivaler på www.portuguesesummerfestivals.com

Oplev Portugals egen musik

Det er naturligvis ikke kun om sommeren, at du kan krydre din ferie i Portugal med unik livemusik. Året rundt kan det desuden varmt anbefales at opsøge de spillesteder, restauranter osv., hvor den mere traditionelle musik stadig trives i bedste velgående.

Holder du ferie i Lissabon, bør du for eksempel opleve den sjælfulde fado – musikgenren som for mange er indbegrebet af autentisk kultur i Portugal.

Oplev Fadoens største hits i Lissabon