For at komme til det naturskønne Azorerne, har man som dansker tidligere skullet mellemlande i Porto. Men til sommer starter flyselskabet SATA en direkte rute mellem Københavns Lufthavn og Azorernes hovedlufthavn Ponta Delgada.


Azorerne er kendt for sin smukke natur og varme kilder. Der er flere af dem, som det er muligt at bade i. Foto: Martin Herbst

Flyv direkte til Azorerne til sommer

Hvis din sommerferie skal holdes på Azorerne – og det kunne der være mange gode grunde til, eftersom det er et ualmindeligt skønt sted – bliver det nu endnu nemmere for dig at komme afsted.

En gang om ugen vil det portugisiske flyselskab SATA nemlig have en direkte rute fra København til Azorerne, uden at mellemlande i Porto, som det ellers hidtil har været nødvendigt.

SATA har også helårlige ruter eller sæsonbetingede ruter til blandt andet Cap Verde, Billund, Paris, Frankfurt, Montreal, Toronto og Salvador de Bahia i Brasilien – og indenrigs i Portugal til blandt andet Lissabon, Porto, Faro og Madeira.

Azorerne – dit sommerparadis

Azorerne er en uforglemmelig oplevelse, og alene i omegnen af øgruppens administrative hovedstad, Ponta Delgada, er der unikke, smukke oplevelser at hente på enhver tid af året.

To uundværlige sightseeing-ture, hvis du bor i Ponta Delgada under din ferie på Azorerne, er Furnas; en smuk by i bjergene, hvor du blandt andet kan bade i naturlige, varme kilder og besøge den kendte Gorreana te-febrik, og Lagoa do Fogo, hvor du kan nyde udsigten over et udsøgt, vildt vulkanlandskab og de nærliggende strande.

I Furnas er der også en botanisk have.

Hvis du er interesseret i kultur, videnskab og historie, er der også noget for dig i Ponta Delgada – blandt andet er Sao Jose-kirken et besøg værd.

Herudover kan Carlos Machado-museet anbefales. På museet kan du få et overblik over den nye, naturvidenskabelige ånd, der prægede det 19. århundrede, specielt efter darwinismens indtog.

Er du mere eventyrlysten, kan det anbefales at tage på hvalsafari, og om aftenen er der rigeligt med restauranter og klubber, der både har underholdning, god stemning og noget godt til ganen.