Beliggende 18 km nord for Estremoz danner den søvnige landsby, Sousel, en god base, hvorfra man kan udforske den centrale Alentejo region.


En typisk skorsten i Sousel. Kilde: M!ro

Sousel dramatiske fortid

Sousel er nært forbundet med Nuno Alvares Pereira, som samlede sine tropper i Sousel forud for det sejrrige Slag ved Atoleiros, der fandt sted den 6. april 1384.

Seværdigheder i Sousel

Kirken Nossa Senhora da Orada, som dateres tilbage til det 15. århundrede, markerer stedet, hvor Nuno Álvares Pereira opildnede sine soldater og gjorde dem klar, før han ledte dem i kamp.

Det store hovedtorv i Sousel er der, hvor handlende på det sprudlende lørdagsmarked sælger alt lige fra oliven og ost til det lokaltproducerede røde lertøj.

I løbet af den sidste weekend i august foregår Sousels årlige religiøse festival i Largo da Igreja da Nossa Senhora da Orada, mens den årlige Feira de Sao Miguel foregår den sidste weekend i september.

Oplevelser i nærheden af Sousel

17 km syd for Sousel ligger den maleriske by Estremoz, hvis omgivelser er rige på første-klasses marmor, hvilket kan ses på mange af de lokale bygningsværker.