Lissabon er stadig et af de steder i Europa, hvor man kan gøre et røverkøb med hensyn til at spise ude, og den er vanskelig at slå i pris, kvalitet og serviceniveau.


Der er masser af fremragende fortovs-cafeer og restauranter i Lissabon

Der er adskillige restauranter i bunden af Praca dos Restauradores i centrum af Lissabon, skønt det er nemt at finde spisesteder, hvor man får værdi-for-pengene alle steder i hovedstaden.

I kraft af sin status som havneby er det ikke overraskende, at fisk er den fremherskende spise på restauranternes menuer i Lissabon. Men man skal bestemt ikke undervurdere den høje kvalitet, der præger de mange kødretter, man kan få i Lissabon.

Lissabons delikate regionale køkken

Portugal er berømt for sit regionale køkken, så besøgende i Lissabon kan nyde rige kulinariske oplevelser på de mange steder, der tilbyder typiske retter fra alle dele af landet.

Lissabons internationale køkken

Der er også et stort udvalg af det internationale køkken, f.eks. italiensk, indisk, brasiliansk, spansk, russisk, mexicansk, kinesisk og afrikansk, og så må man ikke glemme de allestedsnærværende Burger King, KFC og Pizza Hut, der findes overalt i byen.

Besøgende bør rådes til ikke at gå for sent ud at spise i Lissabon. De fleste restauranter åbner omkring kl. 19, hvilket er meget tidligere end i nabolandet Spanien.

For en hurtig snack kan man spørge efter en prego (oksekød) eller en bifana (svinekød), som begge er smagfulde bøfsandwich, der kan forberedes på et par minutter. Alle cafeer og barer serverer en lækker ristet ost- og skinke-sandwich, kendt som en tosta mista.

Tips om gode spise-muligheder i Lissabon

Kender du en god restaurant i Lissabon, eller ved du hvor man får serveret den bedste bica, så skriv et tips som andre brugere af siden kan få glæde af under det næste besøg i Lissabon.

Du kan skrive dit tip her.