Mange kalder Algarve et lille paradis. Her findes næsten alle de sportsfaciliteter, man kan ønske sig: marinaer med forskellige typer vandsport, golfbaner, sejlklubber, ridning og motorsport. Og man kan oven i købet dyrke sin sport året rundt.


Dyrk sport på Algarve-kysten, enten ved vandet eller i baglandet!

Mange kalder Algarve et lille paradis. Her findes næsten alle de sportsfaciliteter, man kan ønske sig: marinaer med forskellige typer vandsport, golfbaner, sejlklubber, ridning og motorsport. Og man kan oven i købet dyrke sin sport året rundt.

Golf

Algarve har nu virket som en magnet på golfspillere i henved tre årtier. Portugals sydligste provins er med rette berømt for sine spektakulære landskaber og fabelagtige kyst.

Igennem 70erne, 80erne og den først halvdel af 90erne blev der anlagt golfbaner overalt langs Portugals sydkyst, da det i stigende grad blev populært hos turister fra det nordlige Europa.

Der er i øjeblikket mere end 20 golfbaner inden for en kystlinie på ca. 80 km og flere er undervejs. Alle disse baner ligger inden for 1½ times kørsel fra Faro lufthavn.


Tennis

Tennis er også et must i Algarve. Der findes ca. 35 tennisbaner, i forbindelse med hoteller, tennisklubber eller turistområder. Banerne er alle af høj standard, mange med projektørbelysning om aftenen.

Tennisbanerne findes omkring Albufeira, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Portimão, Tavira, Vila Real de Santo António og Vila do Bispo. Det er kun et spørgsmål om at finde den nærmeste bane og så nyde spillet!

Sejlsport

Det er helt oplagt at dyrke sejlsport her, hvor man er så tæt på havet. Det er meget sandsynligt, at man ser folk sejle næsten overalt ved kysten, og det er ikke svært at finde en sejlklub. Der findes sejlerskoler i Vila Real de Santo António, Portimão, Lagoa, Loulé, Lagos, Faro og Olhão.

Ridning

Mulighederne for at ride er spredt over Algarve. Prøv en ridetur på de vidunderlige strande! Du har måske også lyst til at prøve en ridetur i den pragtfulde natur væk fra strandene på en lusitano (den berømte portugisiske hest). Vi anbefaler, at du prøver at ride i forskellige områder.

Her er steder, hvor det kan være interessant at ride: Lagoa, Tavir, Lagos, Castro Marim, Albufeira, Portimáo, Loulé, Olhão, Silves og Aljezur. Du vil helt sikkert finde et sted, der falder i din smag.

Dykning

Dykning – det er ikke svært at finde firmaer, som tilbyder muligheder for at dykke ved Algarves kyst. Mange af dem tilbyder natdykning, kurser og udlejning af udstyr.

Du vil opleve mange forskellige scenerier under vandet, hvis du dykker ud for kysten i Algarve. Ud over de mange forskellige fiskearter er der også muligheder for at udforske gamle skibsvrag og fascinerende underjordiske grotter.

Der findes erfarne instruktører på alle godkendte dykkerskoler, som også udlejer moderne udstyr.. Disse skoler har normalt ansatte fra forskellige nationaliteter, så kommunikationen skulle ikke være et problem. Dykning finder sted i henhold til strenge sikkerhedsregler.

Dybhavsfiskeri

At fiske er en sportsgren som i særlig høj grad giver mulighed for at lægge hverdagens stress bag sig. At være i konstant kontakt med naturen bringer lystfiskeren i en dejlig afslappet sindstilstand.

Tag til Loulé og Portimão og benyt de mange faciliteter, som de professionelle firmaer tilbyder.

Vandskisport

Der er mange steder, hvor der tilbydes vandski, jet ski samt andre lignende aktiviteter.

Disse steder findes næsten overalt i Algarve, men igen især i Loulé og Portimão.

Windsurfing

Måske den allermest populære sport i Algarve! Den praktiseres ud for næsten alle strande. Ligegyldigt hvor du er, er der næsten altid vind nok, til at du kan stå ud med dit bræt og sejl.

Meia Praia bugten er et af de steder, hvor windsurferne får rigtig fart på. Vinden kommer normalt fra Atlanterhavet, og det gør Algarves kyst til et af de bedste steder til windsurfing. Om sommeren vil der være surfudstyr og professionel instruktion på mange strande.

Cykling

Alle ved, at Algarve er ensbetydende med endeløse gyldne sandstrande og mange solskinstimer året rundt. Hvad ikke alle ved, er at regionen også byder på smukke landskaber, små fiskerbyer, vindmøller, slotte, frugttræer og floder.

Mange steder i Algarve er der fyldt med vilde blomster, mandeltræer, kork- og olivenlunde – alt nyder godt af det milde klima.

Det er faktisk helt perfekt at se alt dette, mens man cykler rundt i landskabet, så hvorfor ikke leje en cykel og udforske det ukendte Portugal?

Vandring

Algarve har så meget at tilbyde, som man aldrig ser, hvis man kører i bil. Det varierede landskab, de historiske skatte og den enestående flora og fauna er kun nogle få af de oplevelser, som venter, hvis man tager en tur til fods.

Man bør tage sig tid til at udforske Algarve. Det er ikke nogen bedre måde at opleve en region på end til fods. Det er måske en udfordring for mange turister, men hvis man gør det på den rigtige måde, kan det blive en fantastisk oplevelse og være meget nemmere, end du tror.

Læs om Algarves klima og vejr her