Det blev ikke til den ønskede hjemmebanesejr, da Sporting Clube de Portugal, bedre kendt som Sporting Lissabon, i går aftes sensationelt tabte 2-0 til Brøndby IF. Der venter dermed Sporting Lissabon en svær udekamp på Brøndbys hjemmebane på torsdag, hvor det én gang for alle afgøres, hvem af de to hold, der går videre til gruppespillet i Europe League.


Skuffede Sporting-spillere i gårsdagens nederlag til Brøndby

Livlig start af Sporting Lissabon

Sporting Lissabon begyndte ellers godt i kampens indledning, hvor de lagde pres på Brøndbys forsvar og udfordrede især Mikkel Bischoff og anføreren Max von Schlebrügge i midterforsvaret med det hurtige og raffinerede kombinationsspil, som Sporting Lissabon mestrer. Men Brøndby red stormen af, og når Sporting Lissabon kom tæt på Brøndbys mål, stod en særdeles velspillende Stephan Andersen klar i målet – og forhindrede altså hele kampen igennem en portugisisk scoring.

Jan Kristansen i hopla

Brøndby kom bedre med som halvlegen skred frem, og en særdeles velspillende Jan Kristiansen på Brøndbys højrekant gjorde flere gange livet farligt for Sporting Lissabon, inden han huggede ind i banen fra højrekanten og bragede bolden ind til en uventet 1-0 føring til Brøndby.

I anden halvleg var Brøndbys angriber Ousman Jallow tæt på at øge til 2-0 foran et tomt Sporting Lissabon-mål, men Jallow kom akkurat for sent, og bolden blev ekspederet væk på målstregen. Jallow blev dog alligevel matchvinder, da han kort efter fulgte op på endnu en udfordring fra Jan Kristiansen på Brøndbys højrekant.

Sporting Lissabon-pres

Herefter pressede Sporting Lissabon på for en reducering, og den var nær kommet, da Brøndby-spilleren Jens Stryger Larsen ifølge manges mening begik et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs, og Brøndby slap også fri, da Liedson senere skød bolden på trekantssammenføjningen på et akrobatisk saksespark og da der blev headet på den ene af Brøndbys stolper på det efterfølgende hjørnespark. Brøndby-målmanden Stephan Andersen fortsatte storspillet i målet, og til sidst måtte Sporting Lissabon altså gå fra banen med et nederlag på 2-0 og en svær udekamp i Brøndby i vente.

Portugisisk sportsånd

Den tidligere landholdsstjerne Maniche gav efter kampen udtryk for forbløffelse over kampens udfald, men også tro på, at Sporting Lissabon kan vende resultatet i den sidste og afgørende kamp på Brøndby stadium på torsdag. ”Men vi kan klare det, for de er et hold, vi kan slå”, sagde Maniche til tv-stationen Sport TV ifølge avisen A Bola. Også Sporting Lissabons anfører Daniel Carrico var forundret over, at Sporting Lissabon kunne tabe 2-0 på hjemmebane til Brødnby og brænde så mange chancer, men han viste stor sportsånd, da han samtidig roste Brøndby-spillerne for deres indsats: ”De havde en god målmand, og så spillede de klogt. De trak tempoet ud af kampen, og vi formåede ikke at holde dampen oppe. Resultatet er skuffende for os, men Brøndby kan være stolte”, sagde Carrico til BT.