Den 19. og 20. september vil Lissabons smalle gader og stræder igen genlyde af fado-sangenes længselsfulde toner, når den anden udgave af Caixa Alfama Festivalen afholdes.


Sporvogn i Alfama. Foto: Tomas Kohl, Creative Commons.

To dage med fado-musik i Lissabon

Caixa Alfama Festivalen får igen i år besøg af nogle af de største navne inden for både den traditionelle og mere moderne Fado. Glæd dig for eksempel til at opleve Ana Moura og Gisela João. Blandt de bekræftede kunstnere er også Carminho, Ricardo Ribeiro, Katia Guerreiro og Sara Correia.

To af omdrejningspunkterne for festivalen er Fado-museet og São Miguel-kirken. Er du i Lissabon 19. og 20. september, kan du dog nyde den karakterfulde musik fra en snes forskellige scener i en af Lissabons smukkeste bydele, Alfama, når 40 fado-sangere optræder.

En billet, som dækker begge dage, koster 35€, og kan købes på blandet andet Fado museet og byens turistkontor.

Du kan finde det fulde program for festivalen på den officielle hjemmeside her

Alfama – fado-sangens fødested

At festivalen er henlagt til og opkaldt efter netop bydelen Alfama er på ingen måde tilfældigt. Denne gamle del af Lissabon er kendt som stedet, hvor Fado-traditionen først opstod. I dag kan du dog opleve musikken på fado-restauranter mange steder i Lissabon, men ifølge kendere er Alfama stadig kvarteret med de bedste af slagsen.

Et besøg på en fado-restauranter byder på en kombination af dejlig mad, vin og naturligvis fado-musik. Det er en god mulighed for at tilbringe en afslappet aften sammen med venner eller familie, når I er på storbyferie i Lissabon. Ikke mindst fordi I her samtidig kan få et indblik i et ægte stykke portugisisk kultur.

Læs mere om Fado-musikken i Lissabon