En ny stor udstilling om udforskningen af rummet er netop landet i Portugal. Udstillingen, Cosmos Discovery World Exhibition, er en unik chance for at komme helt tæt på det udstyr, som faktisk er blevet brugt på amerikanske og russiske rummissioner.Udstilling for alle med astronautdrømme

Portugal udgør første stop på en verdensturné for udstillingen, som vil strække sig over fem år og besøger adskillige lande. Du finder udstillingen i Terreiro das Missas i Belém, som i forvejen huser nogle af de mest populære seværdigheder i Lissabon.

Cosmos Discovery udstillingen dækker 2500 m2 og er inddelt i forskellige sektioner, som fortæller historien om rumfartens største helte, der som de første krydsede grænsen til rummet. Chancen for at gå på opdagelse blandt hundredvis af genstande lige fra de første missioner helt op til nutidens imponerende teknologi vil uden tvivl tiltrække mange børnefamilier. Men alle som på et tidspunkt har haft en lille astronaut i maven vil fascineres af de realistiske modeller af raketter og rumkapsler. Du kan for eksempel sætte dig til rette i et rumfærge-cockpit og se en fuld-skala model af Mercury-kapslen fra USA’s første bemandede rumprogram.

Udstillingen er åben hver dag fra kl. 10 til 20. Du kan finde mere information om billetpriser osv. på: www.cosmosdiscovery.pt

Andre seværdigheder i Belém

Som det ses på kortet ovenfor, ligger der flere kendte seværdigheder inden for gåafstand i Belém. Går du langs floden få hundrede meter ind mod Lissabon, kommer du for eksempel til MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology). Selv hvis du ikke vil indenfor for at se selve udstillingen, er det værd at lægge vejen forbi den flotte, futuristiske tilbygning, som åbnede sidste år. Du kan gå op på taget og nyde udsigten ind mod Lissabon.

Går du i modsat retning langs floden kommer du først til det imponerende monument for Portugals opdagelsesrejsende, Padrão dos Descobrimentos, og derefter det berømte Belémtårn fra starten af det 16. århundrede, som var centralt i forsvaret af flodmundingen og Lissabon.

Trænger du efter gåturen til lidt at styrke dig på, er det oplagt at gå op i byen til Beléms berømte kagebutik, Pasteis de Belém, og prøve de små, lækre cremetærter. Tæt herved ligger desuden Mosteiro dos Jerónimos, der også hører til blandt de seværdigheder, man bør opleve på en storbyferie i Lissabon. Klosteret anses for at være et af de bedste eksempler på den manuelinske-gotiske stil og er sammen med det nærliggende Belémtårn optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Er der for lang ventetid for at komme ind i klosteret, kan man eventuelt nøjes med at gå indenfor i den tilhørende kirke, Igreja Santa Maria de Belém. Her kan du blandt andet se Vasco da Gama’s grav. I modsætning til klosteret er der gratis adgang til kirken og som regel mindre kø.