Kunne du tænke dig at få Portugals kultur ind under huden og mærke storbyens puls? Så er en storbyferie i en af Portugals to største byer, Lissabon eller Porto, et oplagt valg.


En storbyferie til Portugal kan ikke bare føre til Lissabon, men også den andenstørste by Porto

Storbyferie i Portugal åbner op for en masse spændende oplevelser – både historisk og kulturelt.

Storbyferie i Portugals hovedstad – Lissabon

Portugals hovedstad, Lissabon, byder på oplevelser for alle og enhver. Historisk set er Lissabon ældre end Rom, og dens mangeårige historie ses tydeligt i byens arkitektur og seværdigheder.

Lissabon er bygget på 7 høje, ligesom det er tilfældet med Rom, og de flotte niveauforskelle er tydelige, når man bevæger sig rundt i byen. Aflæg desuden den gamle bydel Alfama et besøg, shop på gågaden Rue de Augusta, oplev den smukke Tejo-flod og lyt til den karakteristiske fado-musik, mens du nyder et traditionelt portugisisk måltid.

Lissabon er nemt at komme rundt i til fods, men har ligeledes et effektivt sporvogns- og metrosystem. Hvis du overvejer at holde storbyferie i Portugal er hovedstaden Lissabon uden tvivl et besøg værd.

Porto

Porto ligger i det nordlige Portugal lige ved Douro-floden, hvor du kan finder gamle portvinsbåde og smuk arkitektur. Portvinen fremstilles i området omkring Porto – nærmere bestemt i Vila Nova de Gaia, hvorfra du også kan tage en bådtur på den nærliggende Douro-floden.

På grund af sin placering nær ved Douro-floden har Porto siden romertiden været et vigtigt europæisk centrum. Det historiske islæt er tydeligt, og Portos indre by kom af samme årsag på UNESCOs verdensarvliste i 1996.

På en storbyferie i Portugals andenstørste by kan du bl.a. opleve historien ved at se den gamle Porto Katedral, resterne af Portos gamle bymur, den romanske kirke Cedofeita eller den gotiske kirke Saint Francis.

Masser af oplevelser når du er på storbyferie i Portugal

Mulighederne for mindeværdige oplevelser er mange, når du tager på storbyferie i Portugal. Da både Lissabon og Porto rummer utrolig mange kulturelle og historiske seværdigheder, er sammensætningen af en perfekt storbyferie i Portugal faktisk helt op til dig.