Du vil sent glemme en tur med Gaia-svævebanen, der højt over de røde tage giver en fantastik udsigt over Douro-floden og Portos gamle bydel.


Teleférico de Gaia. Foto: luxiatech, CC0 Public Domain

Fem minutter i himlen over Vila Nova de Gaia

Du finder svævebanen, Teleférico de Gaia, på den sydlige side af Dourofloden, hvor den forbinder promenaden nede ved Cais de Gaia med øverste niveau af den smukke Dom Luís-bro tæt ved Jardim do Morro stationen.

Svævebanen er ganske vist på kun på 562 meter, men turen over de gamle portvinshuses karakteristiske røde tage foregår i roligt tempo, så du har tid til at nyde hele udsigten og spotte seværdigheder i Porto.

Se priser og åbningstider for svævebanen på den officielle hjemmeside her

Rabelo-både og vinlagre

Både omkring svævebanens nedre og øvre station venter der dig mange spændende oplevelser. Gå for eksempel en tur rundt mellem Vila Nova de Gaias portvinshuse og nyd stemningen langs floden, hvor de berømte Rabelo-både ligger. De fladbundede sejlbåde er ikke længere nødvendige for at fragte den unge vin fra gårdene i Douro-dalen ned til lagerbygninger i Gaia. Til gengæld bruges nogle af bådende i dag til udflugter på floden, der ofte efterfølgende kombineres med vinsmagning.

Læs mere om seværdigheder i Vila Nova da Gaia

Efter en dag blandt portvinshuse i Gaia, er svævbaneturen for mange en kærkommen chance for at slippe for den stejle gåtur tilbage op til broen.

Fra den øvre svævebanestation er der ikke langt til stationen, hvor der kører sporvogn hen over broen til de mange seværdigheder i selve Porto. Kryds eventuelt broen til fods og tag dig tid til at nyde udsigten.