Portugals statsejede flyselskab TAP Portugal er på vej mod en privatisering. Det meddeler selskabets koncernchef Fernando Pinto og tilføjer at ”processen kan tage sin begyndelse allerede i 2011”.


TAP Portugal på vej mod privatisering

Satser på langdistance-ruter

Ifølge TAP-chefen er TAP Portugal tvunget til at fokusere på at udvikle selskabets langdistanceruter, som udgør omkring 50 % af TAPs samlede indtægter, på grund af det europæiske markeds konkurrence og udvikling.

TAP Portugal grundlagt i 1945

TAP Portugal blev grundlagt i 1945 og ejer en moderne flåde på 55 fly af Airbus-typen. TAP har ruter fra Lissabon over det meste af verden og flyver desuden dagligt fra mere end 30 europæiske storbyer via Lissabon.

Verdens bedste flyselskab

TAP er et af de førende selskaber på ruter til Afrika og Sydamerika; alene til Brasilien opererer selskabet med op til 80 ugentlige afgange og har af den grund vundet den flotte pris ”Verdens bedste flyselskab til Sydamerika” to år i træk. Desuden blev TAP Portugal i foråret kåret som ”Verdens bedste flyselskab” af det prestigefyldte ”Condé Nast Traveller Magazine”.

TAP Portugal afventer investor

For at gennemføre privatiseringsprocessen afventer TAP Portugal, at en strategisk investor melder sig. Mulighederne kunne være latinamerikanske selskaber som det brasilianske TAM og chilenske LAN Airlines, men også det spanske luftfartsselskab Iberia, der fra januar 2011 fusionerer med British Airways, siges at været interesseret.

Identitet og høj service

TAP Portugal kendetegnes som et selskab, der stolt bevarer sin identitet og høje service på alle niveauer med en høj sikkerhed og kunde-service ombord, der blandt andet inkluderer fuld forplejning af mad og drikkevarer. TAP Portugal er særdeles godt repræsenteret i hele Skandinavien og har alene fra København to daglige afgange til Portugals fortryllende hovedstad Lissabon.