Det portugisiske flyselskab TAP Air Portugal fragtede i 2012 for første gang over 10 millioner passagerer inden for ét år. Det rekordstore antal passagerer skyldes til dels TAP's succesfulde ruter til USA og Afrika.


TAP Air Portugal har fragtet flere passagerer i 2012 end nogensinde før. Foto: Lu&Si

Rekord sat juleaftensdag

Da TAP’s fly fra Belo Horizonte i Brasilien ankom til Lissabon om formiddagen den 24. december, var det med en helt særlig passager ombord, nemlig passager nummer 10 mio. i 2012.

Aldrig før har TAP Air Portugal haft så mange rejsende inden for et enkelt år, og juleaften viste en opgørelse for 2012, at det portugisiske flyselskab helt nøjagtig havde haft 10.018.974 passagerer. Sammenlignet med samme periode i 2011 er det en stigning på 4,4 procent.

En nærmere granskning af TAP’s passagertal viser, at det målt på passagerantal var de europæiske ruter, som med en stigning på 300.000 rejsende bidrog med den største stigning i 2012. Men målt på vækstprocenter har også de oversøiske ruter været en succes for TAP Air Portugal med en passagervækst på 19,3 procent til USA, hvilket ikke mindst skyldes den nye rute til Miami, og en 10,4 procent vækst på ruterne til Afrika.

Stærk vækst ikke nok

Til trods for de flotte passagertal i 2012, måtte TAP’s brasilianske administrerende direktør, Fernando Pinto, i november notere et tab på 50 millioner euro i årets første ni måneder.

Dertil kommer, at det går trægt med privatiseringen af TAP Air Portugal. Senest har den portugisiske regering afvist et tilbud fra brasilianske Synergy Aerospace på grund af “manglende finansielle garantier”. Regeringen har dog trods manglen på interesserede købere stadig planer om at forsøge at sælge flyselskabet.

TAP Air Portugal, som blev grundlagt i 1945, har hovedsæde i Lissabon flyver til 76 destinationer i mere end 30 lande i Afrika, Europa og Amerika. TAP flyver blandt andet fra København til Portugals smukke hovedstad Lissabon.

Find billige fly til Portugal

Vil du på ferie i Portugal, kan du i søgemaskinen her siden nemt finde billige fly til Portugal. Du kan for eksempel vælge at flyve til Lissabon med TAP eller et lavprisflyselskab som easyJet. Lissbon er både et fantastisk storbyferie-rejsemål og et godt udgangspunkt for at udforske resten af Portugal.