Mangler du et godt nytårsforsæt, og kan du lide at presse dig selv til det yderste? Så er den syvende udgave af Madeira Island Ultra Trail, som afholdes i perioden fra 9-12. april 2015, måske det helt rigtige mål.


Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons

Ultraløb – den ultimative styrkeprøve

Hvor det tidligere blev betragtet som noget enestående at have gennemført et maratonløb, aftvinger dette ikke længere helt samme respekt. Folk med appetit på ekstreme fysiske udfordringer har måske derfor i stigende grad rettet blikket mod hårdere discipliner såsom Ironman, der er ved at overtage maratonløbets tidligere status. Næste skridt i udviklingen af styrkeprøver er de såkaldte “Ultraløb”, som i princippet kan være på flere tusinde kilometer og ofte foregår i mere udfordrende terræn end almindelige maratonløb.

Madeira Island Ultra Trail

Til april har du chancen for at teste dig selv i den syvende udgave af ‘Madeira Island Ultra Trail’, som netop foregår i noget af Atlanterhavsøens mest bjergrige terræn. Vælger du “kongedistancen” skal du ud på en 115 kilometer lang udfordrende rute, men der er dog også mulighed for at vælge ruter på henholdsvis 17, 40, eller 85 kilometer. Det kan være en mulighed for at få en mere overkommelig (men alligevel krævende) introduktion til sporten, hvis det er dit første ultraløb.

Læs mere om Madeira Island Ultra Trail på den officielle hjemmeside her

Mange muligheder for aktiv ferie på Madeira

I Danmark er Madeira især et yndet rejsemål blandt den ældre generation, men arrangementer som ‘Madeira Island Ultra Trail’ viser, at øen også har masser at tilbyde yngre rejsende. Der er da også mange, som allerede har opdaget de fantastiske muligheder Madeira har for aktive ferier med for eksempel bjergklatring, surfing og golf.

Du kan finde meget mere inspiration til aktiviteter på Madeira her på Portugal.dk.