Ifølge det spanske rejsemagasin "Conde Nast Traveler" hører Rua Augusta i Lissabon og Cais da Ribeira i Porto til blandt verdens smukkeste gader, som du bør besøge mindst en gang i dit liv.


Cais da Ribeira i Porto. Foto: Poco a poco

Smukke og populære gader i Portugal

De to portugisiske gader er inkluderet i rejsemagasinets “31 gader at gå på før du dør”, hvor de får selskab af andre berømte gader såsom Ramblaen i Barcelona og Grand Canal i Venedig.

Cais da Ribeira, som i 1996 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, ligger ned til vandet i hjertet af Porto. Det er uden tvivl et af de smukkeste steder i byen med en unik atmosfære af gamle bygninger og smalle gyder. Området kommer især til live i aftentimerne, hvor der med et væld af charmerende caféer, barer og restauranter er rig mulighed for at nyde en aften i smukke omgivelser. Der ligger desuden flere hoteller i området, som er det oplagte valg for par på en romantisk storbyferie i Porto.

I Lissabon er det ifølge Conde Nast Traveler især de smukke fliser og brolægningen, som gør en slentretur på Rua Augusta til en særlig oplevelse. Gågaden med de mange butikker og fortovscaféer munder i den ene ende ud i Praça do Comércio gennem triumfbuen Arco da Rua Augusta. Den smukke triumfbue blev fornyelig efter en renovering genåbnet for publikum, og byder på smukke udsigter over byen.

Oplev Portugal på en storbyferie

Både Porto og hovedstaden Lissabon er oplagte mål for en storbyferie i Portugal. Udover de mange seværdigheder og stemningen i byen byder rejser til både Porto og Lissabon på masser af spændende udflugter til de omkringliggende områder.

Læs meget mere om storbyferier i Lissabon og Porto her på hjemmesiden, hvor du også kan finde billige hoteller og fly i søgemaskinen.