Antallet af udenlandske turister i Portugal var rekordhøjt sidste år. Samtidig tog hotellerne færre penge for overnatninger, fordi den økonomiske krise har tvunget dem til at sætte priserne ned. Det viser officielle portugisiske tal, der er blevet offentliggjort i dag, skriver nyhedsbureauet Reuters.


Palacio Belem i Lissabon. En af Portugals store turistattraktioner. Foto: Osvaldo Gago

Populære Portugals hoteller under pres

Portugal er et vidunderligt sted at holde ferie, og det ser ud som om, flere og flere bliver klar over det.

I hvert fald havde Portugal i år 2012 flere udenlandske turister end nogensinde før. Hotellerne måtte dog alligevel, som følge af den økonomiske krise, der nu har præget især Sydeuropa de sidste 6 år, anstrenge sig for at trække kunder til.

Det medførte et fald i priserne på overnatninger.

Måske er de relativt lave hotelpriser endnu en god grund til, at nu er et godt tidspunkt at holde ferie i Portugal?

Hvis man alligevel planlægger ferie i et sydeuropæisk land, er der i hvert fald ikke noget at betænke sig på ved at vælge Portugal.

Stigning i antal turister på 54 procent

Ifølge Portugals officielle statistikbureau har stigningen i antallet af turister i år 2012 været meget betydelig sammenlignet med tidligere år.

Hele 54 procent flere udenlandske turister blev det til ifølge Reuters. Det svarer til at 7,7 millioner turister har besøgt Portugal i løbet af året.

I alt tegner indtjening fra turisme sig for omkring 10 procent af Portugals bruttonationalprodukt (BNP).

Desværre for det smukke land befinder det sig i den værste økonomiske krise siden 1970’erne. Portugals økonomiske vækst er truet af de hårde reformer, som regeringen har været nødt til at indføre for at klare den enorme gæld, landet har bygget op.

Landets BNP skrumpede 3,2 procent sidste år, og man forventer, det vil skrumpe yderligere 1 procent i år.

Det betyder, at mange portugisere nu lever under noget hårdere økonomiske betingelser end for få år siden.

En af de bedste måder at hjælpe landet på er dog at rejse dertil som turist, og nyde godt af alle de dejlige oplevelser med kultur, natur, mad, klima og mennesker, der venter overalt i Portugal, fra Lissabon over Algarve til Azorerne.