Over 90 procent af de turister der besøger Portugal ønsker at vende tilbage. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Turismo de Portugal, som også afslører at en stigende andel af Portugals besøgende rejser alene.


Lissabon, det mest populære rejsemål i Portugal. Foto: Miguel Vieira, Wikimedia.

Det milde klima trækker

Selvom noget således tyder på at måde hvorpå turister besøger Portugal er under forandring, er den altovervejende grund til besøget for de fleste stadig samme – klimaet. Det er dog ikke den eneste grund til, at over 90 procent af turisterne ønsker at vende tilbage til Portugal.

I undersøgelsen som er blevet til på baggrund af interviews med 834 turister fra syv lande, svarede 64% af de adspurgte svarede, at ‘helt sikkert’ vil vende tilbage til Portugal, mens 27 procent svarede, at de “sandsynligvis vender tilbage ‘. Kun 9 procent svarede, at de ikke kommer retur.

Især besøgende fra Skandinavien er begejstret for Portugal. Hele 97 procent af de skandinaviske besøgende ønsker således at vende tilbage.

Flere solorejsende

Mens det stadig især er det gode vejr som trækker besøgende til Portugal, afslører undersøgelsen muligvis en ny tendens i måden folk rejser på. Mens det sidste år kun var 7 procent af de adspurgte som rejste alene, var det i årets undersøgelse 16 procent. Ligeledes var der ifølge Turismo de Portugal færre som rejste med børn i år, andelen faldt således fra 24 procent i 2012 til kun 9 i år.

Blandt de adspurgte var der generelt stor tilfredshed med Portugals landskaber, gastronomi, vin og strande. Den charmerende hovedstaden, Lissabon, er stadig Portugals vigtigste destination med 48 procent af de adspurgte. Den anden mest besøgte region i undersøgelsen var Algarve i det sydlige Portugal med 42 procent.

Overvejer du en rejse til Portugal for første gange eller for at udforske en ny destination, kan du her på hjemmesiden finde masser af rejseinspiration.