For 15 år siden blev det betragtet som noget af en bedrift at have gennemført et maratonløb, men i dag er det på det nærmeste blevet hvermandseje. Senest har discipliner som Ironman fyldt meget i medierne, men nu er vi på vej til at tage endnu et skridt mod de helt ekstreme styrkeprøver. Nu er udfordringen de såkaldte “Ultra-løb”, og på Madeira kan det afprøves i april måned, hvor Madeira Island Ultra Trail finder sted. Reglerne er enkle: Starten går klokken 00.00 (midnat) i byen Porto Moniz, på Madeiras nordvestlige side. Derefter går turen gennem (meget) bjergrigt terræn, og den som kommer først i mål efter 115 kilometer har vundet. Det er da til at gå til…☺

Madeira Island Ultra Trail finder sted i perioden fra 9-12. april 2015, og for fuldkommenhedens skyld skal det nævnes, at der også findes kortere distancer. Man kan nemlig vælge mellem 17, 40, 85 eller den ultimative distance på 115 kilometer.

Madeira er i de skandinaviske lande primært kendt og elsket som et paradis for den ældre generation. Et image, som de lokale turistmyndigheder værdsætter og værner om, selvom Madeira i flere andre lande i stigende omfang vinder indpas som et rejsemål for de eventyrlystne unge og udøvere af forskellige former for udendørs sport såsom bjergklatring, surfing og golf.

Du kan læse mere om løbet og de forskellige formater på hjemmesiden