Fra den 25. maj kan du udforske en utraditionel kunstudstilling i den smukke park omkring Pena Nationalpaladset i Sintra.


Udsigt til Palácio Nacional da Pena. Foto: Bonnie, Creative Commons.

Point of View

Det er kunstprojektet ‘Point of View’, som fra slutningen af maj og et år frem indtager Parque da Pena omkring det berømte palads. Anledningen er 200 året for Ferdinand II (1816 – 1885), som i sin tid fik bygget det overdådige Palacio Nacional da Pena på ruinerne af et kloster.

De ti kunstnere som har fået mulighed for at skabe værker rundt om i parken, vil udforske temaet ‘Mennesket og naturen’. Værkerne vil udelukkende blive skabt af materialer, som allerede findes i parken. Ligeledes vil der heller ikke blive udført vedligeholdelse af værkerne i løbet af året. Kunstværkerne får lov til at stå, mens naturen i parken langsomt absorbere dem.

Projektets kunstneriske leder, Paulo Arraiano, forklarer, at ideen med projektet er “at skabe et incitament for de besøgende til at gå videre ind i parken og opdage dens unikke egenskaber, guidet af en række strategisk placerede kunstindslag”, og fortsætter “Den besøgende udforsker således parkens forskellige perspektiver eller ‘points of view'”

Find mere information om Point of View på den officielle hjemmeside her

Kombinér palads og park på udflugt til Sintra

Pena Nationalpaladset på toppen af Monte da Pena er kendt for sin unikke blanding af arkitektoniske stilarter og ekstravagant indretning, som Ferdinand II hentede inspiration til i tidligere tiders stilarter. I dag er paladset en af de største seværdigheder i Sintra, hvor både børn og voksne kan opleve en stemning af mystik og eventyr.

Den omkringliggende 200 hektar store park et dog også et besøg værd i sig selv, og du bør give dig selv tid til at spadsere en tur rundt mellem søer og eksotiske planter. Du kan med fordel købe en billet, som giver adgang til både palads og park.

Sintra er et oplagt mål for en dagsudflugt, hvis du er på storbyferie i Lissabon. Du kan tage toget til Sintra fra Estação do Oriente, Estação do Rossio og Estação de Entrecampos. Der er markerede gangstier fra Sintras gamle bydel, ligesom der afgår busser.

Læs mere om seværdigheder i Sintra