En 9-meter lang vågehval dukkede forleden op over bølgerne ud for Albufeira, et af de mest populære rejsemål i Algarve. Det er ikke usædvanligt med hvaler på de kanter, men vågehvaler er normalt ret sky.Hvaler ved Algarvekysten

Selvom vågehvalens besøg tæt ved kysten i Algarve var usædvanligt, overrasker det dog ikke.

“Denne art ses ofte i vores farvande, men ikke så tæt ved kysten, da den er sky”, siger Élio Vicente, en lokal marinbiolog, og fortsætter: “Måske den hvilede sig nær kysten eller søgte efter føde.”

Vågehvalen er dog ikke mere sky, end at den er kendt for at opsøge og følge skibe.

Selvom de store hvaler er et særsyn helt tæt på Algarvekysten, tilbydes der dog delfin-safarier fra talrige marinaer. Flere arter af delfiner kommer ofte ganske tæt på kysten og er man heldig, kan man på disse ture også møde nogle af de større hvaler.

Havet en af Portugals største attraktioner

Udover de mange seværdigheder på land er der mange som rejser til Portugal for at bruge tid på eller i vandet.

I Algarve er de fantastiske badestrande berømte, men her og op langs vestkysten er der desuden utallige muligheder for at prøve kræfter med forskellige vandaktiviteter, der blandt andet inkluderer alle former for surfing.

Læs mere om surfing i Portugal

Drømmer du om at møde havets kæmper tæt på, er Madeira og især Azorerne interessante rejsemål. Udover vågehvaler passerer blandt andet store bestande af kaskelothvaler jævnligt øerne, og er du rigtig heldig, møder du verdens største dyr, blåhvalen.

Læs mere om hvalsafari ved Azorerne