Næste måned har du chancen se nogle af verdens bedste surfere dyste på de store bølger ved Peniche og Cascais på Portugals atlanterhavskyst.


Foto: SayLuiiiis, Creative Commons.

Rip Curl Pro Portugal

Konkurrencen som afholdes 20-31. oktober er en del af de professionelle surferes World Tour. Mange af surferne bruger i forvejen en del af året på Portugals 850 kilometer lange kyst, som har nogle af verdens bedste surfspots.

I år afvikles konkurrencen på strandene Carcavelos, Guincho (Cascais) og Supertubos (Peniche), som er berømte for deres store tunnelformede bølger.

Herunder kan du se optagelser fra en af de tidligere konkurrencer i Portugal.

Du kan finde mere information om konkurrencen på den officielle hjemmeside her

Lær at surfe i Portugal

Det er ikke kun de professionelle surfere, som tiltrækkes af de portugisiske strande. Der findes således talrige surfskoler langs kysten, hvor nybegyndere for første gang prøver kræfter med bølgerne i trygge og sikre rammer. Her sørger kvalificerede instruktører for at alle uanset niveau får det bedste ud af bølgerne.

Det er ikke kun klassik surfing, som du kan prøve langs den portugisiske kyst. Mange vælger at udnytte de gode forhold til bodyboarding, windsurfing, kitesurfing og paddlesurfing.

Surferne rejser naturligvis også til Portugal for at nyde godt af stemningen og faciliteterne inde på land. Trænger du til en pause fra bølgerne, er der ved mange af de bedste surfspots masser af muligheder for blandt andet at udforske naturen eller den lokale gastronomi.