The Tall Ships Races vender tilbage til Lissabon fra den 22-25. juli 2016. Den portugisiske hovedstad fejrer kapsejladsens 60 års jubilæum og giver dig chancen for at opleve nogle af verdens smukkeste sejlskibe tæt på.


Foto: Bruno Girin, Creative Commons.

Det startede i Lissabon

The Tall Ships Races er en international langdistancekapsejlads for skoleskibe, som senest kom forbi Lissabon i 2012. Portugals hovedstad var dog også mål for kapsejladsens første udgave i 1956.

Det var den den portugisiske ambassadør i London, Dr. Pedro Theotónio Pereira, som sammen med advokaten Bernard Morgan i 1954 opfordrede til at man forenede verdens resterende sejlskibe i en stor kapsejlads. Første race i 1956 gik fra Torbay i det sydlige England til Lissabon, hvorimod ruten for næste sommer starter i Antwerp i Belgien.

I løbet af de 4 dage hvor The Tall Ships Race gæster Lissabon, vil der ved kajstrækningen mellem Santa Apolónia og Terreiro do Paço være koncerter og andre aktiviteter for besøgende.

Læs mere på den officielle hjemmeside for The Tall Ships Races Lisboa 2016

Forsmag i Danmark

Kan du ikke venter til næste sommer, får du allerede i år chancen for at se de smukke sejlskibe i Danmark, da Aalborg er værtsby for fjerde gang fra den 1-4. august.

Kapsejladsen er naturligvis ikke den eneste gode grund til at holde sommerferie i Lissabon. Storbyen har masser af spændende seværdigheder og aktiviteter at byde på. Læs mere i artiklerne her på siden.