Den portugisiske kystby Lourinhã, der er kendt for sine mange dinosaur-fossiler, åbner i 2013 verdens største dinosaurpark.


Et af dinosaurfossillerne i det nuværende Museu da Lourinhã. Foto: Cancelos, Wikimedia.

Parken i Lourinhã bliver til i et samarbejde med private tyske partnere, som i forvejen står bag Dinopark nær Hannover.

“Det er fantastisk at være med til at bygge den største dinosaurpark i verden. Vi er meget begejstret fordi der i Lourinhã er gjort så mange fantastiske fund,” siger Franz-Josef Dickmann fra det tyske hold.

En investering i hele området

Første spadestik til den nye attraktion i Lourinhã på Portugals vestkyst bliver taget i juli, og hele projektet skal efter planen stå færdigt i 2020. De samlede omkostninger beløber sig til 10 millioner euro, hvoraf 95 finansieres med midler fra EU. Udover selve konstruktionen af dinosaurparken, indgår der også en renovering af de nærliggende strande og parker plus bygning af hoteller.

En unik samling

Det nuværende hjem for dinosaur-fossilerne, Museu da Lourinhã, anses for at være en af verdens største og vigtigste samlinger af fossiler fra juraperioden. Museet har årligt 16.000 besøgende, ligesom det også besøges af videnskabsfolk fra hele verden, som kommer for at se de unikke fossiller.

De 150 millioner år gamle fossiller i museet inkluderer blandt andet verdens ældste dinosaur-æg og den næststørste dinosaur-rede.