Efter 32 års pause vil Portugal være vært for verdensmesterskabet i kunst-rulleskøjte-løb 2010, som foregår i Portimãos arena, på Algarve, fra d. 23/11 til d.4/12.


Verdensmesterkabet i kunst-rulleskøjteløb 2010 i Portimão, Algarve

Over 1000 deltagere

Verdens bedste kunst-rulleskøjte-løbere fra 32 lande får mulighed for at vise deres ekspertise i Portimãos arena på Algarvekysten senere på måneden, herunder løbere fra Italien, Argentina, Spanien, USA og Tyskland. Ialt regnes der med over 1000 deltagende atleter i dette års verdensmesterskab.

Mange tilskuere

Programmet indeholder konkurrencer i alle kategorier: junior, voksne, solo, og par i korte og lange løb, med koreografier fra hele verden. Portimãos kommune, som i samarbejde med Portugals sportsforening er ansvarlig for konkurrencens planlægning, forventer, at mange entusiaster og tilhængere denne mindre kendte sportsgren vil møde op som tilskuere.

Konkurrencens ambassadører

Konkurrencens “ambassadører” er de to portugisiske kunst-rulleskøjteløbere Hugo Chapouto, den første portugisiske verdensmester, og Diana Ribeiro med et cv på 1 sølv- og 4 bronzemedaljer i 7 verdensmesterskaber. Begge løbere håber på stor opbakning fra de portugisiske fans til de portugisiske deltagere, som er afgørende for en god portugisisk præstation.

Hård træning for at nå konkurrenceniveau

Chapouto og Diana Ribeiro, som til dagligt er henholdsvis arkitekt og økonomidirektør, fortæller at for at komme op på et tilstrækkeligt konkurrenceniveau skal man træne seks til otte timer 6 dage om ugen.

Oplysninger om verdensmesterskabet

Billetter: www.blueticket.pt