Vila Nova de Cacela er et lille sted, som ligger 2 km inde i landet mellem Tavira og grænsebyen Vila Real de Santo Antonio i det østlige Algarve.


Cacela Velha, en gammel fiskerlandsby. Kilde: Marc Ryckaert

De bedste strande

Vila Nova de Cacela er fredfyldt og fortryllende – og mest populær for at ligge tæt på nogle af de bedste strande i regionen.

Seværdigheder i Vila Nova de Cacela

Med en baggrund af funklende hvide villaer og lejligheder ligger Vila Nova de Cacelas videreudvikling ud mod havet, Praia de Alagoa, som et søvnigt fristed med solsenge, parasoller, strandbarer og kiosker.

Praia Verde tæt på er placeret på en attraktiv skovklædt bjergtop med et panoramaudsigtspunkt øverst. Det nærliggende strandområde Praia de Manta Rota danner en del af en strækning af gyldent sand, som snor sig fra Vila Real de Santo Antonio til spidsen af Praia de Cabanas, i sig selv en uberørt strand, som er mindre overfyldt end så mange andre i sommermånederne.

Kystlandsby i nærheden af Vila Nova de Cacela

Kort tids kørsel sydvest for Vila Nova de Cacela ligger Cacela Velha, en gammel fiskerlandsby, beliggende i det fredede Ria Formosa kystområde. Byen har slået sig ned på en stejl klippe med udsigt over havet, og har en kirke med en fin renæssancedør og et lille fort fra 1143. Skånet mod enhver moderne udvikling er Cacela Velha én af de bedst bevarede kystlandsbyer på Algarve.