Algarvekystens østlige strækning er velsignet med solskin hele året, smukke strande, lækker mad fra havet og uspoleret natur. Her ligger blandt andet den kønne by Tavira.


Fiskerbåd i den dejlige lille by Tavira. Foto: Osvaldo Gago

Nyd livet i smukke omgivelser ved Tavira

Kør en kort tur fra Tavira, og du finder, perfekt placeret mellem bakkerne og havet, gæsthuset Vilacampina. En imponerende, kridhvid, mauer-inspireret bygning, hvor du både kan nyde godt af alle moderne bekvemmeligheder og samtidig slappe helt af i landlige, fredsommelige omgivelser.

Huset, som har ni værelser til feriegæster, kunne ligne en smuk villa på Ibiza: Hvidvaskede vægge, buer, marokkanske lamper, farverige malerier og puder.

Foran er to overdækkede områder til udendørs indtagelse af morgenmad eller kolde øl efter strandturen, og til eventuelle kølige aftener har stedet en pejs, man kan hygge sig ved. En swimmingpool i den store have er der naturligvis også.

Se eventuelt http://www.vilacampina.pt

Udforsk den fantastiske Ria Formosa naturpark

Ikke langt fra Villacampina – og i øvrigt heller ikke fra et væld af andre gode ferieboliger – ligger Ria Formosa naturpark, som løber parallelt med Algarvekysten.

Det er et beskyttet, vildt naturområde, der består af lavtliggende øer, salt marskland og laguner. Området er vidunderligt uspoleret, og rummer nogle af de bedste strande på Algarvekysten – Barril, Armona, Ilha de Tavira og Fuzeta – som du kan komme til med lokale færger og turist-tog.

For dyrevenner er Ria Formosa et must, hvis ferien afholdes i den østlige del af Algarve: Naturparken byder på et helt særligt, rigt fugleliv, specielt om foråret og om efteråret, hvor storslåede migrationer kan iagttages.

De nærliggende, charmerende byer Faro, Olhao og Tavira er dejlige steder at tilbringe en dag eller flere, hvor du blandt andet kan bruge masser af tid på at købe lokalt produceret lertøj og spise friskfanget fisk på hyggelige restauranter.

Windsurfing og golf er der ligeledes fremragende muligheder for i lokalområdet.

Læs mere om Algarve