Vilamoura er mere et ferieområde, end det er en egentlig by, og over de sidste par årtier er det vokset til at inkludere Quarteira mod øst. Vilamoura ligger kun 15 kilometer fra Faro lufthavn og tilbyder alt, hvad man kan forvente af et feriested, og mere til.


Strand i Vilamoura. Kilde: Valter Jacinto

Vilamouras strande

Ferielivet langs strandene er Vilamouras primære attraktion. Den lettest tilgængelige strand er Praia da Marina. Stranden strækker sig fra Vilamouras marina mod øst til Quarteira og er flankeret af luksushoteller.

Ferieområdets Vilamouras anden strand er Praia da Falésia, der direkte oversat betyder klippestrand. Navnet hentyder til de røde klipper, der ligger bag stranden op mod land. Den kæmpemæssige strand strækker sig fra marinaen mod vest helt til Olhos de Agua otte kilometer væk.

Begge strande har det blå flag, som garanterer at både vandkvalitet og udstyr er i top.

Vilamouras marina

Hele ferieområdet Vilamoura er bygget op omkring byens marina, der blev bygget i 1970erne. Både i alle størrelser kan lægge til, og marinaen byder på alle de faciliteter, der hører sig til en marina i topklasse. Der er masser af smarte restauranter og barer på marinaen.

Bådture fra Vilamoura

Har man ikke sin egen båd, er der rig mulighed for at leje eller tilmelde sig ekskursioner og bådeture fra marinaen i Vilamoura. Der er muligheder for at komme ud på havet og se delfiner, ligesom der arrangeres fisketure, hvor man kan få en stor sværdfisk på krogen. Dykning, vandski og leje af vandscootere foregår også ved marinaen i Vilamoura.

Golf i Vilamoura

Efter strandene er Vilamouras mange golfbaner områdets primære attraktion. Vilamoura er simpelthen et slaraffenland for golfentusiaster, og flere af banerne er i verdensklasse – blandt de bedste bør nævnes: Millenium, Laguna, Pinhal og Victoria.

Nattelivet i Vilamoura

Vilamoura er hjemsted for Portugals største og mest kendte natklub, Kadoc. Klubben huser op til 7000 gæster og har jævnligt besøg af nogle af Europas bedste DJ’s.

Der er også masser af cafeer og barer i området omkring marinaen – blandt de mest kendte Luis Figos Cafe Sete. Området byder også spilleglade besøgende på et stort kasino.