For femte år i træk fejrer man på Azorerne den lokale vin og mad på en festval, hvor øernes beboere og besøgende kan nyde portugisisk vin og gastronomi i særklasse.


Vinmarker på Azorerne omgivet af lavamure. Foto: Portal Infovini

Vin på vulkaner

Kort efter de første portugisiske bosættere ankom til Azorerne i 1430’erne, blev de første vinstokke plantet i den vulkanske jord. Seks århundreder senere har et gunstigt klima og hårdt arbejde gjort vindyrkning til en indgroet del af kulturen på Azorerne.

I dag er vindyrkningen i stigende grad med til at trække rejsende til Azorerne, som kommer for at opleve de unikke vingårde og marker. Især Pico, Azorernes andenstørste ø, er et populært udflugtsmål for vinentusiaster. Her kan du udforske et enestående landskab bestående af de små indhegnede vinmarker, currais, som sjældent er større end en tennisbane. Pico’s vinmarker er optaget på UNESCO’s lister over verdensarv, som et velbevaret eksempel på en tidligere vidt udbredt dyrkningskultur.

Tre dage med gastronomiske oplevelser på Azorerne

Vinene fra Azorerne er ikke kendt på de udenlandske markeder i samme grad som vine fra det portugisiske fastland, og størstedelen af vinproduktionen drikkes da også af de lokale på Azorerne. Men fra fredag den 25. til søndag har besøgende mulighed for at smage på Azorernes bedste vine og andre lokale produkter, når ‘Vin på Azorerne’-festivallen afholdes på São Miguel.

Du kan finde flere informationer om festivallen på den officielle hjemmeside her (på portugisisk). Du kan naturligvis også finde mere inspiration til din rejse til Azorerne i de andre artikler her på Portugal.dk