En ny konkurrence fra Portugals turistbureau er guf for fans af surfing og Portugal. Svarer du rigtigt på et enkelt spørgsmål senest 29. februar, har du således chancen for at vinde en rejse til Portugal og muligheden for at hilse på surflegenden Garrett McNamara.


Stranden ved Nazaré. Foto: Kyle Taylor, Creative Commons.

Portugal rundt med et surfbræt

Det portugisiske turistkontor lancerede i slutningen af 2014 en dokumentarserie med den amerikanske surfer Garrett McNamara, som tog afsted på en tre ugers rundrejse i Portugal for at udforske landets mange gode surfstrande og ikke mindst “nyde fantastisk mad, unikke oplevelser og en enestående gæstfrihed.”

Det kom der en masse flotte optagelser ud af, som du kan se herunder i samlet længde. Du skal holde øje med, hvor McNamara befinder sig, når han smager på en portugisisk te.

Udover svaret på konkurrence-spørgsmålet byder videoen på masser af skønne optagelser fra hele Portugal. Det kan anbefales at se den i fuld størrelse.

Præmien inkluderer en rejse til det portugisiske fastland for to, et møde med Garret McNamara i Nazaré omkring 130 km nord for Lissabon (hvor han satte sin berømte verdensrekord), og to overnatninger med halvpension på et hotel af “høj kvalitet”.

Du kan deltage i konkurrencen og læse betingelserne her: Meet McNamara in Nazaré

Et paradis for surfere

Hvad enten du er rutineret eller nybegynder på et surfbræt, er Portugal et ideelt rejsemål.

Nogle af verdens bedste surfere udfordrer hvert år skæbnen i Portugal, når storme skaber kæmpebølger ved Praia do Norte-stranden i nærheden af Nazaré. Men derudover er Portugals smukke kyststrækning rig på gode, mere blide forhold, for surfere på alle niveauer. Algarvekysten er for eksempel kendt som et godt sted at starte, hvis du for første gang vil ride på bølgerne.

Læs mere i vores guide til Portugals strande