Fra den 2. til 5. september 2010 vil indbyggerne i Funchal fejre årets vinfestival i områderne omkring katedralen Da Se og teateret Balthazar Dias. I centrum af Funchal vil der være utallige små boder, hvor du kan smage vine fra Madeira, samt forskellige lokale delikatesser.


Vinfestivalen på Madeira involverer både de lokale og turisterne. Foto: Koshelyev

Der vil også være folkedansere og musik rundt i byen. Festivalen begynder for at fejre starten på vinhøsten. Vinplukningen, vinplukkernes parade og alle de øvrige ritualer, der følger med i denne folkelige maderianske højtid, bliver nydt af alle – både de lokale indbyggere på Madeira og turister.

I centrum af Funchal er der lys, lyd og folkelige shows, som alt sammen er forbundet med den traditionelle dyrkning af vin.

Vinen på Madeira

Madeira-vinen findes på øen af samme navn og produceres på de bjergrige skråninger på den frodige atlanterhavs-ø. Vinmarkerne ligger op til 600 meter over havet, hvor de mest benyttede druesorter er Malmsey, Bual, Verdelho, Sercial og Tinta Negra Mole. Den tørreste drue er Sercial og modsat er den mest frugtrige Malmsey-druen, der især produceres på de lavere beliggende vinmarker – især omkring São João på nordkysten og Jardim do Mar på den sydlige del af kysten.

Alle druerne plukkes med håndkræft på de stejle skråninger rundt omkring på øen, hvorefter vindruerne transporteres til vingårde eller ”adegas” hvor produktionen og fremstillingen finder sted.

Oplev vinfestivalen allerede i år

I forbindelse med vinfestivalen tilbyder PortugalBureauet i samarbejde med SATA International et skræddersyet program. Der er afrejse fra København den 30. august i 8 dage med direkte fly til og fra Funchal. Prisen på kr. 4.990 inkluderer foruden flyrejsen med forplejning, transport fra lufthavn til hotel og tilbage, velkomstmiddag, ophold på fire-stjernet hotel med morgenmad, dansk rejseleder, diverse udflugter og vinsmagning.

Læs mere om rejsen til Madeiras vinfestival.

PortugalBureauet arrangerer rejser til Madeira hver uge året rundt.