Den portugisiske vinbranche-organisation Viniportugal, der siden sin grundlæggelse i 1997 har stået i spidsen for at markedsføre og informere om portugisiske bordvine og spiritus både i Portugal og i udlandet, har gennem en årrække afholdt vinsmagninger i Danmark.


Hotel d´Angleterre er vært for Viniportugals vinsmagning

I spidsen for portugisisk vin

Igen i 2011 vil de gæste Danmark med et vinsmagnigs-arrangement i København, der er fastsat til mandag d. 14. marts i Hotel d’Angleterres smukke omgivelser – og i den anledning vil Portugals største vinproducenter fra mange af landets 29 vinregioner være med til at fortælle om deres kvalitetesvine, samt byde på unikke smagsoplevelser. Begivenheden har i de seneste år opnået en stor interesse blandt danske publikum, men også stigende interesse fra kendte danske vinfirmaer, samt fagpressen.

Portugisisk vinproduktion i vækst

Eksporttallet på portugisisk vin oplevede en stigning på 17 % i 2010, hvilket svarede til 600 millioner euro. Den samlede vinproduktion steg 20 % fra 2009-2010. Portugal er delt op i 11 vinregioner og vinproduktionen har oplevet en markant udvikling det sidste årti. Man tænker nyt, introducerer nye druesorter, der stortrives i det milde portugisiske jord og klima, og man kæler for de over 300 forskellige lokale druesorter, som portugiserne er så stolte af.

En del portugisiske vine fik internationale priser, samt udmærkelser i 2010. Der kan eksempelvis nævnes Douros vinfirmaer Carm og Taylor’s, samt Madeira vinen fra Blandy’s, som portugal.dk i øvrigt tidligere skrev om. Portugisiske vine er også trofast repræsenteret ved internationale vinkonkurrencer. I 2010 vandt Portugal flere guldmedaljer, navnlig ved International Wine Challenge, Decanter World Wine Awards, IWSC – International Wine & Spirit Competition (UK), Concours Mondial de Bruxelles (Belgien), Women and Wines of the World International Competition (Monaco) og i Berliner Wein Throphy (Tyskland).

Smag på vin på rejsen til Portugal

Rejser man til Portugal, har Viniportugal to vinsmagningslokaler: Sala Ogival i Lissabon samt Sala Ogival i Porto, hvor man har mulighed for gratis at smage på portugisiske vine fra landets bedste vinfirmaer og fra forskellige vinregioner.
Portugisiske vine er så varieret og har så særskilte personligheder, at det er umuligt ikke at finde en eller flere rigtige flasker, der passer perfekt til bestemte retter.

  • Sala Ogival Lissabon – Praça do Comércio (ti-lø kl. 11.00-19.00)
  • Sala Ogival Porto – Palácio da Bolsa (Børsens paladsen) (ti-lø kl. 10.00-19.00)
  • Portvin skal helst smages i de perfekte omgivelser:
    Solar de Lisboa – Rua de São Pedro de Alcântara 45, 1250-237 Lisboa
    Åbningstid: ma-fr kl. 11.00-24.00/lø kl. 14.00-24.00/sø-helligdag lukket

  • Solar do Porto – Quinta da Macieirinha, Rua de Entre Quintas 220, 4050-239 Porto
    Åbningstid: ma-lø kl. 16.00-24.00/lø-helligdage lukket

Se mere om portvinssmagningslokaler i Lissabon og Porto: www.ivdp.pt

Vinsmagning afholdes i tidsrummet kl.14.00-16.30 for professionelle og presse og kl. 16.30-18.00 for publikum.

Læs mere om viniportugal her: www.viniportugal.pt og viniportugal@bistro.se