Omgivet af vingårde, frugtplantager og fyrreskove har den charmerende by Viseu været en skillevej mod nord siden romernes tid. De valgte stedet til militærbase – den største, som indtil nu er fundet i Portugal.


Aftensstemning ved Sé Katedralen. Kilde: Sergiolf

Vindyrkning i Viseu

Viseu blev bispesæde i midten af det 6. århundrede, hvorefter suevierne ødelagde de romerske mure. I dag er det vigtigste for Viseu, at den er center for Dao-vindyrkningen, hvor sprøde hvidvine og nogle af Portugals mest populære fyldige rødvine produceres.

Seværdigheder i Viseu

Selve Viseus sjæl er byens Sé Katedral fra det 13. århundrede, placeret på det højeste punkt i byen. Bag katedralens tvillingetårne ligger et elegant simpelt gotisk interiør, som byder på et toetages kloster og smukke azulejo glaserede kakler i det nordlige kapel. Sakristiet kan prale af et af de fineste lofter i Portugal. Det tilstødende Grao Vasco Museum huser sjældne malerier af Vasco Fernandes (1475-1540) og adskillige enestående skulpturer.

Oplevelser i nærheden af Viseu

Den smukke landsby Mangualde, 19 km øst for Viseu, er bemærkelsesværdig for det lille barokke palads, tilhørende lensgreverne af Anadia – bygget i 1740 og fyldt med familieportrætter. 22 km nordvest for Viseu ligger Sao Pedro do Sul, der har været et populært kurområde siden romertiden.

Læs mere om Viseu på Portugals officielle turistkontors hjemmeside.