Deltagerne i det store internationale sejlsportsstævne Volvo Ocean Race besøger Lissabon fra den 31. maj til 10. juni på deres vej jorden rundt. I Lissabon har man gjort sig klar til at modtage både sejlere og fans af en af de største begivenheder i sejlsportens verden.


Under besøget i Lissabon vil sejlbådene afholde et kort race tæt ved kysten, som giver publikum mulighed for at se bådene i konkurrence. Foto: Joe Drumgoole

Jorden rundt på ni måneder

Når sejlerne ankommer til Lissabon har de netop krydset Atlanterhavet fra Miami på én af løbets ni etaper. Volvo Ocean Race 2011-2012 blev indledt i oktober måned i Alicante og har udover Spanien hidtil besøgt byer i Sydafrika, De Forenede Arabiske Emirater, Kina, New Zealand, Brasilien og USA på vejen jorden rundt. I alt vil deltagerne have tilbagelagt 37.000 sømil (68.500 km), når løbet afsluttes i irske Galway i begyndelsen af juli.

Volvo Ocean Race sejles hvert tredje år med start i efteråret og afslutning i det sene forår. Ruten, som er ny hver gang, har stop i flere havne ved byer, som har været igennem en lang optagelsesprocess for at blive værtsby.

Lissabon byder velkommen

Lissbon, som er den eneste europæiske hovedstad på ruten, har en ambition om at besøget skal være det bedste nogensinde i stævnets historie.

Udover de faciliteter som Lissbon stiller tilrådighed for sejlerne, vil der også være masser af seværdigheder og aktiviteter for publikum. I det særlige event-område vil der blive afholdt koncerter, udstillinger, konkurrencer og meget mere. Publikum vil ligeledes have et stort udvalg af restauranter og barer i området, som vil være med til at tiltrække masser af liv til havnen i løbet af den uges tid de hurtige sejlbåde besøger Lissabon.

Flere hoteller i Lissabon tilbyder deres gæster særlige ‘Volvo Ocean Race’-pakker, som inkluderer hotelophold, transport og adgang til stævneområdet.

Du kan finde yderligere informationer på Volvo Ocean Race´s hjemmeside