Aktiv ferie på Azorerne kan blandt andet gå via det netværk af afmærkede stier, som går tværs over øerne, hvor man til fulde kan opleve Azorernes fantastiske naturs skønhed. Den uspolerede natur har alt fra skove og søer til en usædvanlig, vulkansk geologi og perfekte strande. En anden mulighed for aktiv ferie på Azorerne er at tage på ture, hvor man kigger på fugle.Azorerne har femten endemiske dyrearter, bl.a. den sjældne, lokale dompap ”priôlo” samt dusinvis af plantearter, som vokser side om side med planter, der er importeret fra andre kontinenter. Hvis man udforsker øerne til fods, kan man også se lavamarkernes forskellige udviklingsfaser.

For at få det meste ud af disse aktiviteter kan man leje det nødvendige udstyr hos firmaer med specialudstyr.

Aktiv ferie på Azorerne – surfing og windsurfing

Surfere har redet på bølgerne ud for Azorerne i mere end 40 år, især i månederne fra august til april. Alle øerne med undtagelse af Flores og Corvo har nu internationalt anerkendte steder for surfing.

Azorerne har også ideelle betingelser for beslægtede sportsgrene til windsurfing.

Aktiv ferie på Azorerne – paragliding

Er man blandt dem, der ønsker et adrenalin kick på ferien, finder man perfekte betingelser for paraglidning på Azorernes bjergagtige klipper.

Aktiv ferie – vulkanologi

Øgruppen Azorerne ligger, hvor de europæiske, amerikanske og afrikanske tektoniske plader mødes. Øerne blev dannet som en følge af vulkansk aktivitet og er et interessant område at studere for dem, der er interesseret i vulkanologi og kraterforskning.

Aktiv ferie på Azorerne kan også lede til de søer, der findes på bunden af vulkankraterne eller ”caldeiras”, som findes på mange turistbilleder fra Azorerne. Udover caldeiras byder øerne på huler, enestående klippeformationer, varme kilder, og ”escoadas lávicas” (lavadækkede overflader, der er kendt som mysterier eller ”mistérios”), der vidner om Capelinhos vulkanens nylige udbrud, hvorved der opstod en ø, der senere blev forbundet med Faial.

Det en spændende oplevelse at klatre ned ad de stejle sider og udforske de dybe huler og klippetunneller. Der er meget at se på – fra stalagmitter og stalaktitter til vulkansøjler og kegler. Lokale guider står til rådighed for disse udflugter. Der er kort sagt mange spændende oplevelser i vente på en aktiv ferie til Azorerne!