Algarve er uomtvisteligt Portugals mest populære feriemål. Her lokker 150 km sydvendt kyst med lange sandstrande afbrudt af små bugte og knejsende rødbrune klipper.


Strand på Algarve. Kilde: Had01

Algarves kendetegn

I baglandet af Algarve ligger pittoreske småbyer og historiske monumenter spredt i det bjergrige landskab.

Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve som ses i de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter.

Vi arbejder på at bygge denne side op til en portal, hvor du kan finde alt, der er værd at vide om Algarve og en rejse dertil. Indtil videre har vi skrevet lidt om de forskellige byer og seværdigheder på Algarvekysten, såsom Faro, Albufeira, Lagos m.fl.,som du kan læse om på denne side.

Algarve – Portugals sydligste region

Algarve – Portugals sydligste region – består af 5,411 kvadratkilometer med cirka 420.000 permanente indbyggere. Dette tal svulmer dog ofte op til et godt stykke over en million mennesker i sommerperioden, hvor Algarve med sine fantastiske strande, sine spektakulære klippeformationer, sine rige gatronomiske traditioner, der er præget af den lokale maritime kultur, og de mange solkinstimer og blide vinde, er et yderst populært rejsemål, ikke bare for portugiserne selv, men for mange europæere, der forlængst har opdaget Algarves charme.

Læs mere om Algarve-området her

Billige fly til Algarve

Algarves administrative center er Faro med sine 16 kommuner, som igen styrer alt 77 sogne. Længden af den sydvendte kyststrækning er ca. 155 kilometer og det er helt klart lettest at komme rundt på Algarve i bil, hvorfor det stærkt kan tilrådes at leje en bil, når man er på ferie i Algarve. Der er dog også en ensporet jernbanelinje fra Lagos til Vila Real do Santo António, der igen forbinder den jernbanestrækning, der fører til Lissabon og længere mod nord. Der er en international lufthavn beliggende bekvemt i midten af Algarvekysten, tæt på Faro, og for danskere er der nu mulighed for at flyve direkte dertil for ganske billige penge.

Find billige fly til Algarve her

Algarves vidunderlige klima

Der er omkring 100 attraktive sand-strande på Algarvekysten, beliggende ned til det smukke Atlanterhav, og på grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantinske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent.

Læs mere om klimaet i Algarve her

Algarves farverige flora og fauna

På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til den dejlige musik af de mange farverige fugle. Maj og juni er det tid til at se den rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærernes, jordbærernes og melonernes tid. I August og september plukker man druer, figner og mandler. I November er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.

Læs mere om Algarves flora og fauna her

Algarve – et frodigt og behageligt feriemål

Kort sagt: Algarve er en frodig, farverig og behagelig destination hele året rundt og hvis man endnu ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med denne fantastiske region i Portugal, kan det stærkt tilrådes, at man giver sig selv lov til det.

Billige hoteller i Algarve

På Algarve-Rejser.dk kan du læse alt om Algarve og finde inspiration og gode råd til din kommende rejse til Algarve – og du kan også finde billige fly, hoteller og billeje her.

Find billige hoteller i Algarve her

Du kan læse mere om Algarves regioner og byer på VisitAlgarve.pt. Besøg også Wikipedias side om Algarve for en masse facts om Algarve.

Albufeira

Området omkring Albufeira er den helt store turistmagnet i Algarve. Her ligger hotellerne tæt og udbuddet af restauranter, barer og butikker er kolossalt. I den gamle bydel og på stranden, hvor fiskerne tidligt om morgenen losser nattens fangst, kan man dog stadig fornemme den oprindelige charme og atmosfære.

Loule – Alte – Silves

Vi kan stærkt anbefale, at I lejer en bil under jeres ophold i Algarve, så I får mulighed for at tage på opdagelse langs kysten og finde jeres favoritstrand. Tag et par afstikkere ind i landet og kig på byer som Loulé, der blev grundlagt af romerne for 2.000 år siden. Her er det travle marked og den gamle bydel helt klart et besøg værd. Ca. 20 km nord for Albufeira ligger Alte, der med sine snævre brostensbelagte gader er en af de mest charmerende bjerglandsbyer i Algarve. Også Silves, der var maurernes hovedstad i Algarve, fortjener et besøg. Her er smukke moskeer og store fæstningsanlæg, der vidner om byens dramatiske historie.

Danskerne er ikke de eneste, der har opdaget, at Algarve er et fantastisk feriemål, så det er vigtigt at vælge det rigtige sted, der ikke er oversvømmet af ferierende fra hele Europa. Du kan her på siden søge feriebolig, billeje og fly til Portugal.