Algarve har det seneste år oplevet en eksplosiv stigning i efterspørgslen på hoteller sammenlignet med andre feriedestinationer rundt omkring i verden, ihvertfald hvis man skal tro en liste fra Hotel.com, der har samlet de 20 feriedestinationer i verden, som har oplevet den største stigning inden for det sidste år.


Strand ved Albufeira. Kilde: CTHOE

Faro og Albufeira i toppen som rejsemål

Listen viser, at Faro er den feriedestination i verden, der har oplevet den største stigning med hele 740%´s stigning, mens den Dominikanske Republik kommer ind på en andenplads med 545%´s stigning og Marrakech i Marroko på en tredjeplads med 430%`s stigning det sidste år. Også en anden populær by på Algarve er med i toppen af listen, nemlig Albufeira, der har oplevet en stigning på hele 388%.

Sol og sommer

Fælles for de rejsedestinationer, som ligger helt i toppen af listen er, at de alle byder på et varmt og behageligt klima det meste af året rundt, med masser af soltimer og somre, der er varme, men ikke trykkende, eftersom de enten har direkte adgang til havet, eller ligger tæt på havet – og milde vintre.

Portugal populært som feriedestination blandt danskerne

Den relative stigning i efterspørgslen på Algarve som feriedestination verden over kommer samtidig med at Portugal i de seneste år har oplevet en stigende interesse blandt danske feriegæster, der for alvor er ved at få øjnene op for Portugals mange attraktioner. Som en bekræftelse på denne tendens blev Portugal stemt ind som bedste turistdestination i Europa af forbrugerne i Danmark i 2008.

Læs mere om hoteller og andre ferieboliger i Portugal