Portugal er med rette kendt og elsket for sin lange kystlinje, der byder på et væld af skønne badestrande. Rejser du inde i landet, er der dog også mulighed for at køle ned med en dukkert i en sø.


Fragas de São Simão. Foto: Pedro Veloso, CC.

Fragas de São Simão, Midtportugal

Befinder du dig i Coimbra, er du mindre en times kørsel fra den portugisiske vestkyst. Det kan dog også anbefales at køre en halv times tid mod syd, hvor Fragas de São Simão er en lille oase af små søer, vandfald og floder. Vandreturen ned i kløften belønnes med smukke omgivelser, der indbyder til pinics – og naturligvis en afkølende dukkert. I en varm sommerweekend tiltrækker de kølige omgivelser ved vandet en del mennesker, men det er næsten altid muligt at finde en lille privat krog.

Alqueva

Alqueva-søen, en af Europas største kunstige søer.

Alqueva, Alentejo

Bare to timers kørsel nord for Lissabon i det østlige Alentejo ligger en af Europas største menneskeskabte søer: Grande Lago Alqueva. En opdæmning af Guadiana-floden har her skabt en 250 km2 stor sø, som er omgivet af talrige gamle landsbyer og interessante seværdigheder såsom Monsaraz. I en region som kan blive meget hed midt på sommeren, er den store sø en kærkommen mulighed for at komme en tur i vandet. Det er dog også populært at sejle på søen i båd eller kajak samt stå på vandski.

Når mørket sænker sig over området, kan du rette øjnene mod nattehimlen og nyde godt af, at dette er et officielt Dark Sky Reserve på grund af det uforstyrrede nattemørke. Få steder i Europa vil du kunne se en så flot stjernehimmel.

Oplev en smuk stjernehimmel i Portugal

Barragem Bravura

Barragem Bravura. Foto: Lacobrigo, CC.

Barragem da Bravura, Algarve

Holder du ferie i Portugals sydligste region, Algarve, vil de flotte sandstrande ved havet nok have en stærk tiltrækningskraft. Men trænger du til lidt variation, kan du køre op til Barragem da Bravura omkring 15 km nord for Lagos. Ikke blot er her selv i højsæsonen ofte kun ganske få turister sammenlignet med kysten, men udover en svømmetur i søen er der også gode muligheder for at vandre en tur rundt langs den kunstige sø.

Lagoa Azul, Azorerne

Det er ikke kun på det portugisiske fastland, at du kan bade i ferskvand. Azorerne er berømt for sin enestående natur, hvor en af de mest kendte seværdigheder er Lagoa das Sete Cidades på øen São Miguel. Den ene af disse søer, Lagoa Azul, er et af de mest unikke steder at bade på øen.

Minas de São Domingos

Minas de São Domingos. Foto: Borja, CC.

São Domingos, Alentejo

I den naturskønne Parque Natural do Vale do Guadiana, som ligger nær grænsen til Spanien, er der nogle kønne søer omkring den tidligere mineby Minas de São Domingos. Den lille strand, Praia Fluvial da Mina de Sao Domingos, er et populært udflugtsmål blandt de lokale, ikke mindst blandt børnefamilier da man kan parkere tæt ved.

Badeferie i Portugal

Hvad enten du rejser inde i landet eller ude langs kysten, er der altså gode muligheder for at tage en dukkert og nyde en dag ved vandet. Er det en rigtig badeferie, du drømmer om, er det dog mest oplagt at finde en feriebolig nær havet. Mulighederne er mange, og du kan finde masser af forslag og inspiration til din ferie her på hjemmesiden.

Vidste du for eksempel, at Portugal har rekordmange Blå Flag strande?