Madeira har mange velholdte asfalterede veje og en nyanlagt dobbelt motorvej fra lufthavnen til Funchal. Man kører i højre side af vejen på Madeira og alle biler har rettet i venstre side. Sikkerhedsseler skal benyttes som i andre dele af Europa. Børn under 12 år må ikke sidde foran i bilen. Hastigheden i byer og landsbyer er 40-50 km/timen – udenfor byerne må man køre 80 km/timen.


En af de nyanlagte veje på Madeira. Kilde: Bernard Leprêtre

Man kan stadig finde smalle brolagte veje i byerne og landsbyerne, som kan være meget glatte, når der er vådt. Selv uden for boligområderne er der mange, mange, mange smalle snoede veje. Det er derfor, man skal tage ekstra hensyn, når man kører på øen. De lokale beboere kender selvfølgelig vejene rundt omkring og har derfor en tendens til at køre meget hurtigt.

De fleste mennesker er forstående overfor turistens tydelige ubeslutsomhed under kørslen på øen, og man vil opdage at hovedparten af bilisterne på Madeira er venlige og høflige. På grund af det ekstrem bjergrige terræn på nogle af vejene anbefaler vi, at man foretager den korrekte gearskiftning for at undgå at ødelægge bremserne. Dette vil hjælpe til at holde bremserne kolde selv på de mest krævende skråninger. Benzinstationer er der rigelig af – men fyld benzin på før du forlader Funchal by. Overhold farthastighederne og husk at man overtræder færdselsreglerne i hele Europa såfremt man drikker for meget alkohol og derefter kører bil. Giv dig god tid, tag sikkerhedsselerne på og tag det roligt og nyd Madeira’s skønhed!