Madeira er nogenlunde ligeså mangfoldig som den legendariske Madeira-vin. I Madeiras kystområder er landskabet rig på klipper og uendeligt hav, mens den indre del af Madeira er rig på høje, mystiske bjerge, der vækker drømme om en anden verden.


Udsigt over Nonnernes dal, Curral das Freiras. Kilde: Thomas Hobbs

De smukkeste landskaber

Når man rejser til denne del af Madeira, vil man kunne finde nogle af de smukkeste landskaber på øen, og nogle af de mest hemmelighedsfulde seværdigheder – ikke mindst hvis man lader rejsen gå forbi Madeiras mest berømte dal, Nonnernes Dal.

Madeiras legendariske dal – Nonnernes Dal

Den sagnomspundne Nonnernes Dal er én af Madeiras største seværdigheder på grund af sin særlige, og dramatiske historie. Madeira var dengang hærget af sørøverangreb, som ikke sjældent lagde deres rejse gå forbi Funchal havn – og det gjorde de også i år 1566, da en gruppe franske pirater passerede Madeira og besluttede sig til at angribe Funchal by. Nonnerne i Santa Clara-klostret flygtede nu til en afsides og smuk dal i den indre del af landet, som efterfølgende fik navnet Curral das Freiras, og som på dansk har fået navnet Nonnernes Dal.

Denne del af Madeira er meget bjergrig og ufremkommelig, og det var først i 1959, at man anlagde en offentlig vej til dalen, så man frit kunne rejse til og fra Funchal by. Nonnerne flyttede senere tilbage til Funchal by, men forinden havde de grundlagt en landsby, med hjælp fra mæcener, der altså stadig er en af Madeiras største seværdigheder. I denne landsby lever man i dag mest af landbrug, men der produceres også den berømte Madeira-vin i byen.

Madeiras højeste bjerge

Den centrale del af Madeira byder også på Madeiras højeste bjerge, som man blandt andet kan beskue fra Pico do Areeiro. Hvis man fortsætter sin rejse op ad bjerget herfra ca. et kvarters gang, vil kan kunne beskue Funchal på afstand og Pico Ruivo, som er Madeiras højeste punkt. Herfra kan man også se ét af Madeiras mest vilde og bemærkelsesværdige landskaber: Hede-egnen Paul da Serra, som også er et must på enhver rejse til Madeira.

Du kan også læse om Madeira på Portugals officielle turistbureaus hjemmeside.