Madeira ligger ca. 700 kilometer vest fra det afrikanske land Marokko. Fra fastlandet i Portugal til Madeira er der ca. 1000 kilometer. Flyver du fra Lissabon til Funchal lufthavn på Madeira tager det ca. 1 time og 30 minutter.


Ponta de São Lourenço på den østlige del af Madeira. Kilde: Hansueli Krapf

Der er op til 10 daglige afgange med TAP Air Portugal og S.A.T.A. fra Lissabon til Madeira. Du kan også flyve til madeira direkte fra Danmark. Der er en times tidsforskel mellem Madeira og Danmark.

Madeira er en lille øgruppe hvoraf to øer er beboet nemlig Porto Santo og Madeira. Madeiras areal er 741 km2. Fra det østligste punkt til det vestligste punkt er der 57 kilometer mens Madeira er 22 kilometer fra nord til syd. Det betyder at Madeira er ca. dobbelt så stor som Bornholm. Selvom øen ikke udgør et stort areal, skal man ikke glemme at Madeira er meget bjergrigt så det tager tid at begive sig rundt på øen.

Der bor ca. 300.000 personer på Madeira og heraf bor ca. 130.000 i hovedbyen Funchal. Byen ligger på sydsiden af Madeira hvilket gør at man her har et dejligt klima året rundt. Funchal er øens centrum når det gælder handel, turisme og uddannelsessteder m.v. Befolkningen på Madeira lever primært af turisme og landbrug, som omfatter blomster, vin og frugter der eksporteres til hele verden.

Madeira tilhører Portugal og der tales portugisisk med en lokal dialekt. Selvom Madeira er en del af Portugal er det en selvstyrende region nøjagtig som Azorerne. Det betyder at der træffes mange beslutninger lokalt på Madeira, men naturligvis er øgruppen underlagt beslutninger der træffes i Lissabon og desuden EU. På Madeira benytter man som i resten af Portugal euro og prisniveauet på Madeira er kun en anelse højere end på fastlandet. Køber du en kop kaffe på en lokal restaurant i Funchal skal du regne med at betale ca. 4 kr.

Du kan finde flere oplysninger om Madeira her på siden eller besøge Madeiras turistbureau for mere information.