Det bliver snart muligt at surfe på internettet i Lissabon Metro ved hjælp af en gratis Wi-Fi-forbindelse, som efter planen vil dække hele rutenetværket allerede til foråret.


Lissabons metro er kendt for sine smukke udsmykninger. Foto: Sharon Hahn Darlin

Lissabon på forkant med udviklingen

Lissabon er efter London blot det andet metrosystem i Europa, som vil tilbyde sine rejsende muligheden for nemt at komme på internettet. Opsætningen af Wi-Fi-forbindelsen i Lissabons metro, som repræsenterer en investering på 5 millioner euro (ca. 37,3 millioner kr.) starter på stationerne Marquês de Pombal, Alameda, Campo Grande og Colégio Militar. Efter planen er hele metrosystemet dækket ind i løbet af foråret 2014.

Bedre storbyferie med internet

Du vil end ikke behøve at registre dig for at benytte den gratis internetforbindelse, men skal blot tilslutte din smartphone eller tablet til den åbne forbindelse. Der er desuden planer om at tilbyde lignende gratis hotspots på større pladser i Lissabon.

Selvom du allerede nu kan finde forskellige gratis Wi-Fi-hotspots rundt om i Lissabon, for eksempel på caféer, er det nye initiativ i metroen godt nyt for dig som er på storbyferie i Lissabon.

Nu til dags findes der således et væld af forskellige rejse-apps til smartphones, som kan forbedre din rejseoplevelse med tips og guides til Lissabons seværdigheder og attraktioner, men fælles for dem er, at de som regel kræver en internetforbindelse. Bruger du din almindelige mobildataforbindelse, risikerer du at vende hjem fra ferien til en ubehagelig overraskelse i form at en tårnhøj mobilregning.

Kunstoplevelser i Lissabons metro

Er du på storbyferie i Lissabon, er metroen en hurtig og nem måde at komme rundt til byens forskellige kvarterer og spændende seværdigheder. Men Lissabons metro er dog også berømt for i sig selv at være lidt af en seværdighed for kunstinteresserede. En stor del af metroens mere end 50 stationer er således udsmykket med unikke kunstværker betående af de karakteristiske glaserede kakler, azulejos.

Læs mere om kunstoplevelser i Lissabons metro

Du kan læse mere om metroen i Lissabon og finde information om stationer osv. på den officielle hjemmeside.