Øen Madeira er berømt over hele verden for dens skønne natur og bliver ofte kaldt ”Atlanterhavets flydende have”.


Botanisk have på Madeira med Funchal i baggrunden. Kilde: Hannes Grobe

På Madeira finder man et bredt udvalg af haver og parker, som bliver omhyggeligt bevaret, og som udstiller et vidtstrakt udvalg af blomster, planter og træer.

I år 2000 modtog Madeira – som repræsentant for byen Funchal – en første pris for ”Europas mest blomstrende by 2000”. Denne prestigefyldte pris, som er meget eftertragtet af mange europæiske byer, er fuldt fortjent blevet overrakt til en af de smukkeste haver i verden.

Når du besøger Madeira behøver du ikke besøge de mange haver for at opleve den smukke natur, den ligger lige foran dine fødder, men ønsker du at gå i dybden med de mange smukke blomster og planter der findes på Madeira er det værd at udvælge nogle haver og f.eks den botaniske have i Funchal er værd at besøge.

Botanisk Have, den mest kendte have på Madeira

Siden 1700 tallet har øen Madeira ønsket sig en botanisk have, og drømmen gik i opfyldelse i 1960. Den er beliggende 3 km fra bymidten i Funchal på Quinta do Bom Sucesso – en privat Quinta som tilhører familien Reid – hvor de klimatiske betingelser er ekstrem gode for denne overdådige vegetation.

Den botaniske have kan prale af harmoniske former, kontrast farver og mere end 2000 planter. Den ejes af regeringen, og foruden at være et skønt sted for fritidssysler, fungerer den også som et center for videnskab og kultur.

Overalt i haverne kan de besøgende finde planter hvor der hænger skilte med plantens videnskabelige navn, almindelige navn og det oprigtige navn.

Læs også om de fortryllende levadaer