Traditionelt er der to karnevals-parader på Madeira, som er meget forskellige fra hinanden. Den vigtigste, allegoriparaden, som altid finder sted i Funchal om lørdagen i karnevals-weekenden, er den mere sofistikerede parade, som kræver en hel del engagement og organisation fra alle grupper og deltagere.


Karnevalsfestival på Madeira. Kilde: TDT

Talrige sambagrupper med tusinder af deltagere i prægtige og kulørte kostumer danser til opildnende sambamusik gennem gaderne i Funchal, og får det hele til at minde om karnevalet i Rio.

Den anden parade, som kaldes ”trapalhao”, fylder gaderne i byens midte med ”spændende” munterheder på ”Mardi gras” (karnevalet slutter om tirsdagen). Alle kan deltage ved denne parade – og de temmelig udfordrende kostumer samt skildrende karikaturer giver stof til deltagernes egen fantasi.

Begge parader har en bestemt ruteangivelse i bymidten og på rådhuspladsen, hvor yderligere underholdning med levende musik og kostume konkurrencer finder sted.

Mindst en måned før højdepunktet af karnevalet optræder de mest kendte karnevalsgrupper på hotellerne med dans og musik.

Læs mere om karnevalet på Madeira på Madeiras turistkontors hjemmeside.