Den amerikanske avis New York Times har udgivet en ny rejseguide med titlen “36 timer i Lissabon”. Den byder på 36 spændende oplevelser i Lissabon, som ifølge guiden ”bliver smukkere måned efter måned”.


Udsigt i Lissabon. Kilde: Rustam Aliyev

På tur i Lissabon med New York Times

Ifølge guiden skal man om dagen opleve nye, ambitiøse museer, samt renoverede, industrielle kvarterer, der byder på moderne kunst og design. Om aftenen er det her man kan opleve en ny bølge af restauranter, stilfulde steder samt hoteller med innovativt design. Det bedste af alt er, at prisniveauet er meget attraktivt.
New York Times foreslår desuden, at man starter med en tur forbi LX Factory, en nedlagt fabrik der i dag huser tegnestuer, internet-startups, butikker og hyggelige cafeer. Herfra videre til den innovative boghandler Ler Devagar, hvis vægge helt op til de skyhøje lofter er dækket af nye og brugte bøger. Derefter går turen videre til Organii butikken, der bl.a. forhandler det præmierede økologiske Myeko-kosmetik. Afslutningsvis bør man besøge Landeau konditoriet for at smage deres eneste produkt, kåret som Lissabons bedste, nemlig den ”djævelsk smagfulde” chokoladekage.

En aften i Lissabon

Aftenen bør begynde på en spændende restaurant, og NYT guiden henviser til ”560” restauranten beliggende i Bairro Alto, med bl.a. udsøgte ”Petiscos” (portugisiske ”Tapas”) og lækre menuer, samt vine. ”560” svarer til de tre første tal i stregkoder, der identificerer portugisiske produkter. Meget innovativ indretning og en hyggelig atmosfære.
Som nabo til Bairro Alto og ned til Cais do Sodre ligger barerne Gloria Live Music og Sol e Pesca, som byder på en livlig aften og beviser, at det musikalske Lissabon har mere at byde på end Fado.
Andre spændende forslag i guidebogen er MUDE – Design og Mode museum, Orpheu Caffé i Príncipe Real med en uimodståelig brunch, samt tøj og designer- butikkerne Kolovrat 79 og Loja do Chiado, hvor man nemt bruger nogle timer.

Man bliver nemt fristet af flere eventyr i Lissabon, såsom den kendte portugisiske kok, Vítor Sobrals, restaurant ”Tasca da Esquina” med en meget speciel indretning – og fantasirige portugisiske retter til fornuftige priser. ”Le Chat” er en ny bar ved Museu de Arte Antiga (Nationalmuseet), som ligger højt og hvor man kan nyde endnu en af Lissabons mange udsigter, mens man indtager en af de mange kreative cocktails. Tejo-floden og Lissabonkysten med den fortryllende kystbane er en stor fristelse, og de sidste timer i Lissabon kan opleves med en smuk tog-tur på ca. 45 minutter til Cascais. Her kan man besøge museums-huset ”Casa das Historias” for Paula Regos, den måske mest kendte og berømte nulevende portugisiske kunstner.

Hoteller i Lissabon

Indkvartering i Lissabons centrum er en fordel, da byen afgjort bedst føles og opleves til fods, og guiden anbefaler følgende atmosfære-rige hoteller: Inspira Santa Marta Hotel, med 89 værelser indrettet efter 4 årstider og inspireret af skandinavisk design, og LX Boutique Hotel med 45 værelser, alle inspireret af Lissabons særlige steder og hvis restaurant er specialiseret i sushi. Også Living Lounge Hostel anbefales, med værelser indrettet af diverse lokale kunstnere.
Guiden oplyser om priser, samt adresser og telefonnumre på alle de ovennævnte steder.