Lissabon stræber efter at blive kåret som verdens bedste bog-hovedstad 2013.Lissabon har lagt billet ind til kåringen af UNESCO’s World Book Capital 2013. En proces som omfatter et voldsomt program af begivenheder, som skal sættes på benene inden for de næste 3 år, samtidig med en forøgelse af folk der læser bøger.

Hvert år udnævner UNESCO en by som hovedstad for ”World Book”. The International Publishers Association, the International Booksellers Feeration og the International Federation of Library Associations of Institutions er alle involverede i udvælgelsesprocessen.

Hele “World Book Capital” projektet blev lanceret af UNESCO i 2001 i Madrid. Siden da har organisationen kåret adskillige byer som for eksempel Alexandria (Egypten), New Deli (Indien), Antwerp (Belgien), Montreal (Canada), Turim (Italien), Bogota (Colombia), Amsterdam (Holland), Beirut (Libernon), Liubliana (Slovenien) og Buenos Aires (Argentina).

Portugals hovedstad Lissabon kunne snart blive klar til at arrangere bogmesser, seminarer og andre kulturelle begivenheder, hvis det skulle lykkes at blive udråbt som Bogverdens hovedstad 2013.

Nationens hovedstad er blevet udvalgt som en af flere kandidater til at modtage den prestigefyldte titel, som blev opfundet af ”the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) for at belønne forfremmelse af litteraturen.