Der bliver åbnet flere og flere indkøbscentre og supermarkeder på Madeira for at tilfredsstille kundernes behov. Det betyder at de gamle markeder efterhånden bliver mindre og mindre betydningsfulde for befolkningen på Madeira.


Mercado dos Lavradores" i Funchals gamle bydel. Kilde: Félix Potuit

De oprindelige markeder var beregnet som salgspladser for blomster, men med tiden er de blevet udvidet med alle slags landbrugsprodukter og lokale specialiteter som f.eks. “bolo de caco” bread (en slags kage), grillkylling og hvedesuppe, som alle kan nydes på stedet eller tages med hjem.

På nutidens lokale markeder kan man finde næsten alt lige fra blomster, grøntsager, frugt og æg, tøj, musik cd’er og bånd, fødevarer samt drikkevarer.

Med undtagelse af “Mercado dos Lavradores” i Funchal som bliver besøgt af de fleste turister på Madeira, bliver disse markeder hovedsageligt benyttet af den lokale befolkning som bor i området og hvor de gør deres ugentlige indkøb. For det meste har markederne åbent i weekenderne, og du vil finde disse typiske markeder næsten overalt på øen, men de mest anerkendte er dem som ligger i Santa (Porto Moniz), Ponta Delgada og Santo da Serra. Åbningstiderne for “Mercado dos Lavradores” i Funchals gamle bydel er mandag til fredag fra 07.00 til 20.00. Lørdag fra 07.00 til 14.00. Søndag og helligdage er der lukket.

Rejser du til Madeira er det absolut værd at besøge et eller flere af disse traditionelle markeder på din tur rundt på øen!