Rejsende til og fra Lissabons lufthavn kan se frem til indvielse af den ny metro-station i Lissabons lufthavn i efteråret 2011.


Olaias - én af de mest spektakulære metro-stationer i Lissabon

15 minutter til centrum

Lissabons metro-selskab meddeler, at metroens udvidelse på ca. 3,3 km fra efteråret 2011 vil gøre det nemmere og hurtigere at komme til lufthavnen – en glædelig nyhed for alle, der dagligt bruger lufthavnen. Metro-stationen kommer til at hedde ”Aeroporto” og rejsen til Lissabons internationale banegård ”Estação do Oriente” vil tage 5 minutter, mens turen mod centrum vil tage 15 minutter.

Tæt på knudepunkt

Lissabons lufthavn ligger ca. 8 km. fra centrum og tæt ved det stærkt trafikerede knudepunkt ”2. Circular”, der fører bilister til Lissabons centrum og byens forstæder og forbinder Nord- med Sydportugal.

Investering på 210 millioner euro´er

Indbyggerne i Lissabon har drømt om denne metroforbindelse i årtier. Det hyppige trafikkaos omkring lufthavnens veje skaber dagligt stressende situationer for biler, taxaer og busser til og fra lufthavnen og kræver ofte, at man bruger meget transporttid. Byggeriet har stået på siden 2007 og svarer til en investering på i alt 210 millioner euro´er.

En mere rejsevenlig destination

Lissabons offentlige transportnet har eksisteret siden 1959 og oplevet en kraftig udvikling indenfor de sidste 12 år i forbindelse med afholdelse af verdensudstillingen EXPO 98. En metrostation i lufthavnen har stået på manges ønskeseddel, fordi den vil skabe en helt ny dynamik til byen. Samtidig, vil den gøre byen til en mere attraktiv og rejse-venlig destination.

Dekorerede metro-stationer

Metro er den hurtigste og billigste måde at lade sig transportere på i Lissabon og kan være en spændende oplevelse for udlændinge på grund af de usædvanlige stations-vægge beklædt med smukke kakler, der er designet af portugisiske og udenlandske kunstnere.

Se mere om Lissabons metro på: www.metrolisboa.pt