Påskeferien falder sent i år og er derfor en oplagt mulighed for rejse foråret i møde på en oplevelses- og solrig rejse til Portugal. Nyd for eksempel forårssolen på slentreture på Algarves lange strande, oplev landskabernes forvandling med farver og dufte når naturen vågner på Madeira eller udforsk Portugals lækre gastronomi på en storbyferie i Lissabon.


Forårssol over Lissabon. Foto: Jose Manuel, Turismo de Portugal.

Sightseeing og påskefejring i Portugal

Påsken er på mange måder et godt tidspunkt at holde ferie i Portugal, hvor du efter blot nogle få timers flyvetur fra Danmark kan nyde varme og forår i fuld flor. Det er måske endnu ikke tiden til en decideret badeferie, men forårvarmen er til gengæld dejlig behagelig til en ferie med masser af sightseeing, kulturoplevelser og aktiv ferie for hele familien.

I det overvejende katolske Portugal har påsken stor betydning, og ferien er derfor også en chancen for at opleve en særlig atmosfære med fejringer og optog rundt om i landet. Benyt også lejligheden til at smage på nogle af de traditionelle portugisiske påskeretter og delikatesser såsom stegt gedekid, mandelæg og påskebrødet Folar.

Læs mere om påsketraditionerne i Portugal

Storbyferie eller … ?

Vil du kun afsted nogle få dage, er det oplagt at tage på en storbyferie i for eksempel Lissabon eller Porto. I foråret bliver det ikke for varmt til at gå på eventyr blandt byens mange seværdigheder, men du kan alligevel regne med at få lidt farve på den blege vinterhud. Slå dig eventuelt ned på en af de mange fortovscaféer og betragt byens liv, og brug god tid på at nyde en kop kaffe og eventuelt en af de traditionelle delikatesser.

Caféen “A Brasileira” i Lissabon er for eksempel netop blevet kåret af The Telegraph til en af Europas bedste hisotriske caféer. Det var blandt andet her, man som det første sted kunne få sig en “bica”, der minder om espresso. Bestil den eventuelt med en af Lissabons berømte kager “pasteis de nata”.

En påskerejse til Portugal behøver naturligvis ikke kun gå til fastlandet. Både Madeira og Azorerne er dejlige ferieøer med mildt klima året rundt, hvor du også kan glæde dig til masser af store natur- og kulturoplevelser.

Læs mere om Portugals mange spændende destinationer og få mere inspiration til din påskeferie her på hjemmesiden.